Preşedintelui Popa i-a căşunat pe subprefectul Abalaşi

Preşedintelui Popa i-a căşunat pe subprefectul Abalaşi

Întortocheate sunt căile politicii. De unde până mai ieri păreau a fi aliaţi, Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi (recunoscut pentru afinitatea faţă de fostul PC), şi subprefectul Bogdan Abalaşi au ajuns astăzi să se împiedice unul de altul…

Un articol publicat astăzi în presa locală, „Lenea subprefectului Abalaşi este plătită de ieşeni”, arată clar cine este furnizorul ideii potrivit căreia subprefectul Iaşiului ar fi întârziat trimiterea la guvern a raportului privind pagubele cauzate de furtuni. Această întârziere s-a soldat, după cum probabil vă amintiţi, cu netrimiterea la Iaşi a nici măcar unui leu pentru despăgubirea celor calamitaţi. Aşadar, lui Maricel Popa i-a căşunat pe subprefectul Bogdan Abalaşi! Concluzia este simplă.

Însă, să vedem de ce s-a întâmplat acest lucru. Bogdan Abalaşi a ajuns subprefect susţinut de fostul PC. La conducerea ieşeană a partidului în acea perioadă (adică în 2012) era Vasile Şalaru, prieten bun cu Maricel Popa. Ca o paranteză, în campania din 2012 Maricel Popa a muncit pe brânci pentru PC. Între timp, PC a dispărut, înglobat în ALDE, iar la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Iaşi şi de alegere a preşedintelui s-au întâmplat câteva lucruri interesante. Unul dintre acestea ar fi că, se pare, Vasile Şalaru nu ar fi votat pentru Maricel Popa, deoarece nu ar fi primit susţinerea acestuia şi implicit a PSD pentru a ieşi vicepreşedinte. Reamintim că vicepreşedinte din partea ALDE a fost ales Victor Chirilă, aflat în război deschis cu Şalaru. Şi uite aşa, până la urmă din cauza unui zvon, deoarece nu există confirmări foto-video, s-a dus naibii vechea prietenie dintre Maricel Popa şi Vasile Şalaru!

Cum Popa nu poate să arate că este supărat pe Şalaru, s-a gândit să-l lovească pe Abalaşi, fost membru PC şi prieten al lui Şalaru. Şi uite aşa, subprefectul Abalaşi a ajuns săracul de el să fie făcut „leneş” în presa ieşeană!

O ultimă întrebare: pe cine ar vrea oare Popa să pună în locul lui Abalaşi?

Un comentariu la "Preşedintelui Popa i-a căşunat pe subprefectul Abalaşi"

  1. pe surse   19/07/2016 at 11:12 am

    candidat la functia de suptprefect este consilierul judetean silviu macovei, soldat disciplinat si supus din armada personala a lui popa. numirea lui macovei ca suptprefect ii aduce multe beneficii lui popa, printre altele si intrarea in cj a lui ostaficiuc.

    Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.