Preşedinţii americani cu cele mai multe vizite în străinătate

Preşedinţii americani cu cele mai multe vizite în străinătate

Conform ediţiei din 2015 a Cărţii Recordurilor, doi preşedinţi americani au vizitat, pe perioada mandatului, câte 74 de state. Ei au stabilit în acest fel recordul pentru cele mai multe vizite internaţionale efectuate de către un preşedinte american.

Primul a fost William Jefferson (Bill) Clinton, care şi-a început călătoriile la 3-4 aprilie 1993, la Vancouver, în Canada. Aici a avut o întrevedere cu preşedintele rus, Boris Elţîn, în marja unui summit, şi o altă întrevedere cu premierul canadian Brian Mulroney. Ultima vizită a preşedintelui Clinton în calitate de preşedinte al SUA a fost în Marea Britanie, în perioada 12-14 decembrie 2000. Aici a avut o întrevedere cu prim-ministrul Tony Blair şi a fost primit de Regina Elisabeta a II-a. În total, Clinton a efectuat 133 de vizite pe perioada celor două mandate.

Cel de-al doilea preşedinte care a vizitat tot 74 de state pe perioada mandatului este George W Bush. A efectuat prima vizită la 16 februarie 2001, la San Cristobal, în Mexic, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Vicente Fox. Ultima vizită întreprinsă în calitate de preşedinte american a fost la Kabul, în Afghanistan, în perioada 14-15 decembrie 2008, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Hamid Karzai şi unde s-a adresat trupelor americane. Pe durata mandatelor sale, George W Bush a efectuat, în total, 140 de vizite.

Bill Clinton a fost cel de-al 42-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. George Walker Bush a fost cel de-al 43-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.