Pretenţiile culturale ale unui subprefect incult

Pretenţiile culturale ale unui subprefect incult

Ca să nu avem discuţii, vom da definiţia pentru „incult” din Dicţionarul Limbii Române Contemporane: „adj. (despre persoane) care nu are cultură suficientă, lipsit de cultură”.

Undeva pe la sfârşitul lunii februarie scriam despre subprefectul Iaşiului, pe numele lui Bogdan Abalaşi, că a ajuns în stadiul în care nu mai cunoaşte sensul cuvintelor. De la oboseală, de la stres, de la prea multă putere (ha! ha! ha!), Bogdănel confunda „impetuos” cu „imperios” şi aşa mai departe într-o postare pe pagina sa de Facebook (pe care, normal, nu a corectat-o). Ştiţi cum se spune: „dacă nu e fudul, nu e… destul” sau cam aşa ceva!

Zilele acestea, vrând să arate că este totuşi o persoană cultă, invitat să vorbească în deschiderea Târgului de Carte LIBREX, Bogdan Abalaşi a dat măsura totalei sale competenţe! S-a bâlbâit, s-a repetat, a „copiat” ce au spus alţii înaintea sa… şi a vrut să vorbească despre poetul Cassian Maria Spiridon! Însă, cultural până în măduva oaselor (oase greu de găsit sub stratul de haine), Bogdănel al nostru a vorbit despre Maria Cassian Spiridon! Şi uite aşa, dintr-un poet cunoscut la nivel naţional şi nu numai a făcut o „ea”!!

Nu amintesc acum de privirile celor l-au auzit vorbind, însă nu pot să nu spun că incultul Abalaşi a avut tupeul să scrie şi pe Facebook despre LIBREX, în stilul său caracteristic, de om cult. Adică, a scris când cu diacritice, când fără diacritice; a scris ieşenii cu „I” în mijlocul propoziţiei; virgule aruncate cu lopata… (vezi mai jos postarea nemodificată).

Măi Bogdănel, măi, cum să spui tu, măi, Maria Cassian Spiridon? Chiar aşa de tare ţi s-au înecat neuronii? Sau au fost invadaţi de ideea de a candida pentru Primăria Iaşi?

Postare Bogdan Abalaşi pe Facebook: „La fel ca in fiecare an, Librex aduce din nou Iasul in centrul spațiului cultural românesc si nu numai. De la an la an târgul a reusit sa se dezvolte si sa propună noi evenimente menite sa promoveze in primul rând cartea, dar si alte domenii conexe. La a 24-a ediție, putem afirma fara nici o rezerva, ca Librex-ul a devenit un eveniment cultural complex care aduce prestigiu Iasului, dar poate si mai important, este un eveniment asteptat cu nerăbdare de foarte multi ieșeni. De aceea, sper ca Ieșenii de toate vârstele sa profite de oportunitățile oferite aici si sa vina într-un număr cât mai mare. Exista o oferta culturală atat de variata încât fiecare poate gasi ceva de interes, măcar la unul dintre cei 160 de expozanți. Ii felicit pe toti cei care la fiecare ediție pun suflet in organizarea acestui târg si le urez mult succes in continuare. Iasul are nevoie mai mult ca oricand de astfel de manifestări culturale de calitate”.

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.