Prețul benzinei va crește în 2 etape: pe 15 septembrie și 1 octombrie

Prețul benzinei va crește în 2 etape: pe 15 septembrie și 1 octombrie

Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, a anunțat, miercuri, 30 august, că accizele la combustibil vor crește în două etape, de la 15 septembrie și de la 1 octombrie, cu câte 0,16 lei pe litrul de combustibil.

„În privința accizelor, am făcut, domnule prim ministru, o analiză. Ele vor crește, după cum știți”, a afirmat Mișa. El a explicat că termenele pe care le-a stabilit sunt 15 septembrie și 1 octombrie, în fiecare dintre aceste etape acciza la toate cele trei categorii de combustibil, benzină cu plumb, fără plumb și motorină, va crește cu câte 0,16 lei.

Ministrul a spus că măsura de creștere a accizelor la combustibil va fi luată în etape, pentru a nu produce un șoc la nivelul consumului care poate genera creșteri de preț. „Această măsură se produce în etape pentru a nu produce un șoc la nivelul consumului, șoc care poate genera creșteri de preț, ar urma scăderi de consum și poate afecta bugetul de stat, având încasări mai mici la bugetul de stat și nu se mai atinge un obiectiv”, a afirmat Mișa.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.