Preţul litrului de benzină a coborât la 50 de cenţi

Preţul litrului de benzină a coborât la 50 de cenţi

În Statele Unite, preţul mediu al benzinei a atins cel mai mic nivel din ultimii 7 ani, coborând sub pragul de doi dolari galonul, adică puţin peste 50 de cenţi litrul.

Agenţia americană de Informaţii în domeniul Energiei (EIA) a anunţat joi, 14 ianuarie, că preţul mediu al benzinei la pompă a coborât la începutul acestei săptămâni până la 1,996 dolari galonul. Este vorba de cel mai scăzut preţ înregistrat după luna martie 2009, când SUA erau în recesiune.

Un galon este echivalent cu aproximativ 3,8 litri, astfel că un litru de benzină obişnuită costă în SUA 52 de cenţi sau 0,45 eurocenţi.

Asociaţia Automobilelor din America (AAA) arată că în unele state care exploatează sau rafinează petrol preţul benzinei la pompă este chiar mai mic. Astfel, în Missouri, galonul de benzină costă 1,659 dolari (43 cenţi litrul), iar în Texas – 1,71 dolari galonul (45 de cenţi litrul).

Scăderea preţului benzinei se datorează, în principal, degringoladei cotaţiei petrolului. Începând din vara lui 2014 preţul barilului de petrol în SUA a început să scadă de la 105 dolari per baril la aproape 30 de dolari per baril în prezent.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.