Primar botoșănean, destituit de prefect

Primar botoșănean, destituit de prefect

Prefectul Botoșaniului, Dan Constantin Şlincu, a emis marți un ordin de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului primarului comunei Stăuceni, Relu Valentin Burlacu.

„Ordinul a avut la bază referatul întocmit de secretarul unităţii administrativ- teritoriale Stăuceni precum şi actele din care a rezultat motivul legal de încetare a mandatului- sentinţa 106/2017 a Tribunalului Suceava, menţinută şi rămasă definitivă prin decizia penală 520/2018 a Curţii de Apel Suceava”, a declarat Dan Şlincu.

Potrivit legii, atribuţiile de primar vor fi preluate de Cozmin Epuraş, viceprimarul în funcţie.

Relu Valentin Burlacu a fost condamnat definitiv pentru afaceri cu ţigări. Acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă, acesta a fost găsit vinovat şi a primit o pedeapsă de doi ani închisoare, magistraţii dispunând suspendarea executării pedepsei.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată de Curtea de Apel Suceava. Magistraţii i-au interzis şi dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dar şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat. Totodată, instanţa a decis ca primarul să fie supus unui termen de încercare de patru ani, atrăgându-i atenţia că în cazul săvârşirii unei alte infracţiuni sau de neplată, cu rea credinţă, a obligaţiilor civile, suspendarea ar putea fi revocată.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.