Primar botoșănean, trimis în judecată pentru distrugere cu intenţie

Primar botoșănean, trimis în judecată pentru distrugere cu intenţie

Primarul comunei botoșănene Stăuceni, Relu Valentin Burlacu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, sub acuzaţia de distrugere, după ce a avariat, cu intenţie, maşina cumnatului său.

Incidentul s-a petrecut în toamna anului trecut, pe 24 septembrie, când Relu Valentin Burlacu, deranjat de insistenţa cumnatului său care cerea buldoexcavatorul primăriei pentru a interveni la o avarie în conducta de apă, a pornit utilajul şi a intrat în maşina cumnatului, o Skoda Octavia. Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor, care au stabilit că totul s-a petrecut cu intenţie. De altfel, unul dintre martorii care au confirmat întâmplarea a fost chiar fiul cel mare al primarului. Audiat la rândul său, Relu Valentin Burlacu a recunocut că s-a izbit cu buldoexcavatorul în maşina cumnatului, dar a susţinut că totul s-a întâmplat din greşală şi că este dispus să plătească daunele.

Procurorii l-au trimis în judecată, cumnatul său constituindu-se parte civilă în dosar și solicitând daune de 30.000 de lei, reprezentând costurile reparării autoturismului.

În luna martie a acestui an, Relu Valentin Burlacu a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Suceava la doi ani de închisoare cu suspendare pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă, dar sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Suceava. Dosarul priveşte cea mai mare reţea de contrabandă cu ţigări care a acţionat pe raza judeţului Suceava, cu ramificaţii în aproape toată ţara.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.