Primar din Botoşani, acuzat de abuz în serviciu

Primar din Botoşani, acuzat de abuz în serviciu

Primarul comunei botoşănene Călăraşi, Elena Vrajotis, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, sub acuzaţia de abuz în serviciu, după ce ar fi refuzat timp de doi ani să elibereze certificatele de producător unei familii de fermieri locali.

Faptele s-ar fi petrecut în 2014, când soţii Costel şi Petronica A., consideraţi cei mai mari crescători de animale din comună, au cerut primăriei eliberarea certificatelor de producător pentru a-şi putea valorifica produsele agricole şi animale, dar au fost amânaţi. Din cauza refuzului primăriei de a elibera actele, cei doi fermieri s-au adresat instanţei de judecată, Tribunalul Botoşani obligând comuna Călăraşi la plata unor daune de peste 100.000 de lei faţă de cei doi fermieri, care au susţinut că nu au avut cum să-şi valorifice produsele şi au pierdut un contract cu un prestator de servicii.

Elena Vrajotis spune că nu a existat niciun abuz din partea Primăriei întrucât cei doi fermieri nu ar fi îndeplinit cumulativ condiţiile impuse pentru eliberarea atestatului de producător şi că cererile lor au fost rezolvate când au depus toate documentele soclitate.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.