Primar trimis în judecată pentru 1.011 fapte de corupție!

Primar trimis în judecată pentru 1.011 fapte de corupție!

Gheorghe Anghel, primarul municipiului Caracal, are printre cele 1.011 fapte și acuzațiile de abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în perioada 2009 – 2012, la nivelul Primăriei Municipiului Caracal, „și-a desfășurat activitatea un grup infracțional organizat care a avut drept scop obținerea, de către membrii săi și persoane apropiate acestora, de sume de bani necuvenite, în principal direct din încasările instituției publice, în condiții nelegale, prin folosirea de documente care nu atestau operațiuni comerciale reale. Prejudiciul cauzat bugetului Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Caracal este de 5.009.500 lei”.

Potrivit aceleiași surse, „în perioada menționată anterior, inculpații Anghel Gheorghe și Tudor Maria au dispus eliberarea de sume de bani direct din casierie și au semnat ordine de plată în favoarea mai multor societăți comerciale, fără ca aceste plăți să fie în vreun fel justificate de angajamente legale din care să rezulte obligații de plată în sarcina Primăriei mun. Caracal, fără să existe dovada efectivă a recepționării bunurilor plătite și folosirea acestora în interesul instituției, fără să rezulte necesitatea obiectivă a efectuării unor astfel de achiziții și fără ca aceste operațiuni financiare să fie supuse controlului financiar preventiv”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.