Primăria Botoşani a încasat din impozite şi taxe peste 35 de milioane de lei

Primăria Botoşani a încasat din impozite şi taxe peste 35 de milioane de lei

Impozitele şi taxele locale plătite de botoşăneni până la 30 noiembrie totalizează 35.5 miloane de lei. În raport cu bugetul pe anul 2017, încasările sunt cu 2,2 de milioane de lei mai mici.

Datele centralizate de Direcţia Impozite şi Taxe a Primăriei Botoşani arată că impozitul pe clădiri plătit de persoanele fizice totalizează 5,3 milioane lei, iar cel plătit de persoanele juridice a ajuns la opt milioane de lei.

Veniturile din concesiuni şi închirieri sunt de aproape 4,4 de milioane de lei. La capitolul amenzi încasările au ajuns la 4,4 de milioane lei. Taxa de salubrizare plătită de botoşăneni atrage la bugetul local fonduri însemnate. La 30 noiembrie 2017 încasările au ajuns la aproape 7,2 de milioane de lei.

Din acest an, botoşănenii care locuiesc în blocuri reabilitate termic, în baza unor proiecte finanţate cu bani europeni şi de la bugetul local, trebuie să achite partea ce le revine din contravaloarea lucrărilor. Astfel, plăţile făcute în contul taxei de reabilitare termică au adus la bugetul local 170.047 de lei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.