Primăria interzice traficul greu în Iași

Primăria interzice traficul greu în Iași

Municipalitatea ieșeană nu va mai permite circulația mașinilor de mare tonaj prin tot orașul. Șoferii autobuzelor și ai mașinilor de marfă vor putea staționa foarte puțin în anumite locuri.

Primăria vrea să interzică parcarea mașinilor cu masa mai mare de 3.5 tone în mai multe zone din oraș. Propunerea va fi analizată în ședința Consiliului Local de vineri, 20 decembrie.

„Se interzice parcarea voluntară a vehiculelor de transport marfă și a celor destinate transportului de călători, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe domeniul public sau privat al municipiului Iași. Se interzic parcarea și parcările de reședință, inclusiv cele din condominii, locurile de parcare reglementate sau nereglementate aflate în clădiri sau la nivelul solului, pentru un motiv, altul decât acela de a îmbarca sau a debarca persoane, de a încărca sau a descărca bunuri, dacă nu este perturbată circulația în zona respectivă. Instituțiile sau societățile comerciale, deținătoare de vehicule de acest gen sunt obligate să le parcheze în spații proprii, special amenajate, conform licențelor obținute sau la sediile proprii. Pentru persoanele juridice sau fizice care dețin astfel de vehicule înregistrate la sediul social/ domiciliul aflat în reședințe individuale/ condominii, interdicția rămâne valabilă”, se arată în proiectul de hotărâre.

Cei care nu respectă aceste reguli se pot alege cu amenzi de până la 2.500 lei sau chiar cu roțile blocate.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.