Primarul Chirica a găsit vinovații pentru circulația proastă din oraș: studenții!

Primarul Chirica a găsit vinovații pentru circulația proastă din oraș: studenții!

Mihai Chirica, primarul Iașiului, a identificat vinovații pentru circulașia proastă din oraș, motiv pentru care a făcut un apel la studenți să circule mai mult cu mijloacele de transport în comun și să lase autoturismele acasă.

„Avem o estimare făcută chiar de la începutul anului universitar: între 10-12 mii de vehicule suplimentare care au venit în Iași aduse de către studenți. E o stare de comoditate care ne convine tuturor, dar aș fi preferat să folosească mai mult transportul public pentru că pot beneficia în continuare de gratuități și subvenții de la bugetul local. În toate țările europene toată lumea și studenții circulă cu mijloacele de transport în comun și sper să ajungem și noi să vedem cât mai repede acest lucru. M-am uitat în acest weekend de când au venit studenții, nu mai ai pe unde să mai circuli nici pe jos”, a declarat primarul Mihai Chirica la Radio Hit.

Acesta a continuat: „Parcările individuale sau colective sunt legate de aceeași necesitate, o suprafață de teren pe care să le poți face și asta nu se poate întâmpla în detrimentul spațiilor verzi. Nu voi renunța la niciun metru pătrat de spațiu verde pentru niciun loc de parcare. Trebuie să trăim și după ce mașina ajunge la casare motiv pentru care recomandarea mea a fost de fiecare dată: uitați-vă ce se întâmplă în Europa, nu vă grăbiți să achiziționați mașini mai ales cele vechi pentru că oraș după oraș începe să restricționeze tot mai des și tot mai evident folosirea mașinilor care poluează”, a mai spus Chirica la Radio Hit.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.