Primarul Chirica cheltuie aproape 4 milioane de lei pentru vizita Papei Francisc la Iași

Primarul Chirica cheltuie aproape 4 milioane de lei pentru vizita Papei Francisc la Iași

Municipalitatea ieșeană va aloca în perioada următoare aproape 4 milioane de lei pentru evenimentele care vor avea loc la Iași cu ocazia vizitei Sanctității Sale Papa Francisc, conducătorul Bisericii Catolice.

Banii au fost incluși deja în bugetul pe anul în curs, buget care ar urma să fie supus unei dezbateri publice pe 20 aprilie, și luni, 22 aprilie, la Palatul Roznovanu, înainte să intre în Consiliul Local.

„În total, bugetul înglobează o sumă de 763, 8 milioane lei, din care pentru dezvoltare avem 295 milioane lei, fondul de rezervă de 5.8 milioane lei și 3.8 milioane lei pentru vizita Papei la Iași. Sunt prinse toate festivalurile internaționale, dar și partea de educație. În afara fondurilor europene care sunt în creștere, fondurile de investiții din surse proprii sunt mai mici decât cele propuse anul trecut, iar creșterea majoră a fondurilor de dezvoltare ține de banii europeni. Noi trebuie să vedem dacă legea bugetului de stat rămâne în aceeași structură și în 2020. Dacă va fi așa, lucrurile sunt mai grave. Noi am propus și sală de sport și proiect de stadion. Sunt proiecte bugetate la nivel de studii, dar pentru finanțarea lor trebuie să fim mai atenți când se promulgă legea bugetului de stat pe anul 2020″, a spus primarul Mihai Chirica.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.