Primarul Chirica îl dă în judecată pe Dragnea

Primarul Chirica îl dă în judecată pe Dragnea

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a decis să dea în judecată organizaţia judeţeană, dar şi pe cea naţională a Partidului Social Democrat, deoarece consideră că nu a fost informat de deciziile CEx şi i-a fost încălcat dreptul la apărare.

Primarul Mihai Chirica s-a adresat magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi, cu o acţiune în contencios administrativ şi fiscal, în cadrul căreia a chemat în faţa instanţei Partidul Social Democrat (PSD), condus de Liviu Dragnea, dar şi organizaţia judeţeană a formaţiunii politice, condusă de Maricel Popa.

„Am decis să acţionez în judecată PSD, deoarece, de la deciziile luate în Comitetul Executiv (CEx) de la nivel naţional al formaţiunii politice, de anul trecut, nici până acum nu am fost informat oficial despre ele. Consider că am dreptul la apărare, ca oricare alt cetăţean al acestei ţări, şi am solicitat obligarea formaţiunii politice la informarea mea cu privire la acele hotărâri, prin care mi-au fost retrase funcţiile politice“, a declarat miercuri, 28 februarie, Mihai Chirica.

Edilul a adăugat că nu ştie dacă Liviu Dragnea va trebui să ofere explicaţii, acest lucru depinzând de o eventuală hotărâre a judecătorilor.

„A dat în judecată PSD pentru CEx-ul naţional din 2017?! Nu ştiu ce să vă spun, pentru că, deşi sunt preşedinte executiv al PSD Iaşi, nu ştiu ce s-a întâmplat în CEx-ul naţional din 2017, eu nefiind membru”, a menţionat Victorel Lupu, preşedintele executiv al filialei judeţene a PSD.

Urmează ca instanţa să stabilească un prim termen de judecată al litigiului.

În urmă cu câteva săptămâni, PSD a decis retragerea tuturor funcţiilor politice deţinute de Mihai Chirica, în urma votului dat de Comitetul Executiv. Social-democraţii au precizat atunci că au decis sancţionarea edilului ieşean în urma atacurilor aduse şefului PSD, Liviu Dragnea.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.