Primarul Iașiului, elogiu la adresa PSD în presa din diaspora

Primarul Iașiului, elogiu la adresa PSD în presa din diaspora

Un articol publicat de site-ul românilor din diaspora, gazetaromaneasca.com, prezintă un primar al Iașiului, Mihai Chirica, vorbind despre întoarcerea românilor acasă grație măsurilor luate de PSD în ultimii 3 ani.

Articolul are titlul „Primarul Iașiului: «Mulți s-au întors din Italia, acolo este recesiune și se oferă salarii asemănătoare cu cele din România»” și vorbește despre condițiile existente acum în România și, în special în Iași, pentru cei muncitori, fiind, chiar dacă nu pe față, un elogiu la adresa PSD.

Iată ce se mai spune în articol:

„Mihai Chirica a declarat că în ultimii 3 ani, populația Iașului a crescut cu 40.000 de locuitori. Mulți dintre aceștia s-au întors din diaspora, în special din Marea Britanie și Italia, susține primarul Iașiului (…)”.

„Creșterea se datorează românilor plecați la muncă în străinătate și care s-au întors acasă, dar și celor care au plecat din alte orașe din România și s-au stabilit în Iași pentru un trai mai bun (…)”.

„O mare parte din populația nou-venită s-a întors din diaspora. Țara care repatriază cel mai mult în momentul de față este Marea-Britanie, ceea ce este foarte bine fiindcă avem oameni foarte valoroși acolo. A doua țară care repatriază este Italia, deoarece a intrat în recesiune economică și oferă niște salarii asemănătoare cu ce poți câștiga în România.

Salariul mediu în România pentru un meseriaș de calitate este cam 1000 de euro net. 1.000 de euro pe care poți să-i dai familiei stând lângă copiii tăi, lângă soția ta. Dacă te duci să muncești în Italia, Spania, Marea Britanie, nu te întorci cu 1000 de euro la familie în fiecare lună, fiindcă ai acolo alte cheltuieli, nu stai cu familia, motiv pentru care le recomand celor plecați să se întoarcă, să testeze măcar ce se întâmplă în România”, e explicat Chirica.

Mai are cineva tupeul să spună că primarul Iașiului, cel atât de independent și de anti-PSD, nu-i face acum jocurile lui Liviu Dragnea?

Așteptăm continuarea, domnule primar Mihai Chirica!

Întregul articol poate fi citit aici: https://www.gazetaromaneasca.com/focus/romania/primar-iasi-multi-s-au-intors-din-italia-recesiune-salarii-asemanatoare-cu-romania/

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.