Primarul Iaşiului şi-a tras aplaudac… nou-nouţ!

Primarul Iaşiului şi-a tras aplaudac… nou-nouţ!

După aproape 4 ani în care nu a scos niciun sunet în Consiliul Local Iaşi, Georgiana Melenciuc a deschis gura. De fapt, este impropriu spus că a deschis gura, pentru că, în realitate, a scris… pe pagina ei de Facebook. Nu vă întrebaţi cine este Melenciuc, pentru că nu aveţi de unde să ştiţi, aşa că vă spun eu: este consilier local PSD, votat în 2012 pentru profesionalismul şi capacităţile sale intelectuale, oratorice şi organizatorice. Ca o paranteză, nu cred că există alte motive pentru care a fost propulsată pe lista de consilieri PSD!

Dar, să revenim. În postarea despre care vorbeam, intitulată „NU NE PLACE SĂ FIM PATETICI, DAR NE PLACE PATHOSUL”, domnişoara Melenciuc reuşeşte ceea ce oameni cu mult exerciţiu în domeniu (mă refer aici la Daniel Mătăsaru sau la Sebastian Buraga) încă nu au reuşit. Reuşeşte, deci, să-i ridice osanale viceprimarului cu atribuţii de primar Mihai Chirica mai ceva ca un comunist de pe vremea lui Stalin, chiar dacă ea vrea, se pare, să vorbească despre „pathosul” (aici, oare, încearcă să ne arate de unde provine cuvântul „patos”?) tinerei generaţii. Şi, credeţi-mă, este greu să fii un astfel de comunist, când îl ai pe Chirica de exemplu, cel care îl aduce pe dictatorul sovietic în actualitate de câte ori are posibilitatea („cine nu e cu noi, e împotriva noastră”, nu-i aşa?).

Pot să înţeleg dorinţa acestei tinere de a se da bine pe lângă actualul viceprimar cu atribuţii de primar Chirica (este, totuşi, un bărbat bine, musculos, carismatic, divorţat…), în schimb nu pot să înţeleg contradicţia dintre linguşeala ei şi „nervul politic al tinerilor”. Poate o să-mi explice Georgiana peste alţi 4 ani de tăcere… contemplativă!

Ca o ultimă paranteză, pe site-ul primăriei Iaşi, la capitolul „Rapoarte de activitate ale consilierilor locali”, tânără şi neprihănita Georgiana figurează cu un singur raport de activitate, pe anul 2013, din care prezint o singură frază: „În perioada primului an de mandat, susţinut prin vot toate proiectele ce asigură bună starea în Municipiului Iaşi, am participat la majoritatea evenimentelor organizate de Primăria Municipiului Iaşi, dar şi la întâlniri cu cetăţenii Municipiului Iaşi, în timpul programului de audienţă” (greşelile îi aparţin autoarei)!

Postarea tinerei imberbe arată în felul următor:

NU NE PLACE SĂ FIM PATETICI, DAR NE PLACE PATHOSUL

Nervul politic al tinerilor începe să se inflameze. Pathosul civic al tinerei generaţii e, în naivitatea lui superbă, singura energie salvatoare pentru evoluţia României. Confirmată în diagnosticul meu, el însuşi un exerciţiu de speranţă, văd cum această etică a generaţiei tinere produce efecte. E atât de contaminant pathosul acestei generaţii, atât de tonic, încât îl consider o victorie mai importantă decât rezultatul propriu-zis. Tinerii fac, de fapt, funcţională democraţia reală.

La Iaşi, acest sistem de ”checks&balances” juvenil a făcut posibilă introducerea unei formule unitare de aplicare a facilităţilor la transportul public comun pentru studenţi, avându-se în vedere modificarea listei de tarife la abonamente şi bilete, acestea urmând să fie reduse cel puţin 50%. Salut această iniţiativă a domnului primar interimar, Mihai Chirica, de a respecta pe deplin Legea Educaţiei. Am certitudinea că acest demers este abia în fază incipientă şi că drumul început acum va fi dătător de rezultate benefice Iaşiului, pe măsura aşteptărilor.

Perseverenţă până la victorie şi împreună triumfăm, dragii mei!”

Semnează, normal, Georgiana MELENCIUC

sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.