Primarul Mihai Chirica, acuzat că are „obligații față de o anumită grupare mafiotă”?

Primarul Mihai Chirica, acuzat că are „obligații față de o anumită grupare mafiotă”?

Consilierul local PNL Răzvan Timofciuc a dat publicității vineri, 29 iulie, un comunicat în care îl acuză pe Mihai Chirica, primarul Iașiului, că „încearcă să protejeze interesele singurului patron de presă din Moldova condamnat pentru șantaj”!

Acuzațiile sunt extrem de dure, motiv pentru care vom publica acest comunicat în totalitatea sa:

„În data de 26 iunie am solicitat de la Executivul Primăriei contractul de asociere dintre societatea Delta Press Investment, condusă de singurul patron de presă din Regiunea Moldovei condamnat pentru șantaj, și Consiliul Local al Municipiului Iași. Acest contract a fost aprobat în plenul Consiliului Local în anul 2005 și prevede cedarea unui teren în suprafață de 1.400 mp de pe Sărărie 202 către clanul Asimionesei în condiții care, după toate datele, prejudiciază Municipiul Iași.

Am făcut această interpelare întrucât acest contract a făcut obiectul unei Hotărâri de Consiliu Local din 31 iunie și, în calitate de consilier local, sunt obligat să îmi exprim votul în cunoștință de cauză pe proiecte care au legătură directă cu contractul respectiv.

Primarul Chirica a refuzat să îmi pună la dispoziție această informație, încercând astfel să protejeze interesele societății condusă de patronul de presă condamnat pentru șantaj. Este trist că primarul Mihai Chirica apără interesele unui om care, prin linșajul media, încearcă să distrugă instituții cu tradiție din orașul nostru, oameni respectabili, oameni de afaceri sau inițiative private care nu cedează extorcării și intimidării.

M-am adresat instanței de contencios administrativ și am chemat în judecată Primăria Iași, prin primar, pentru a putea avea acces la acest document.

Domnule Chirica, aveți obligații față de o anumită grupare mafiotă și sunteți constrâns să acționați într-un anumit fel? Ridicați-vă la înălțimea funcției pe care o ocupați! Renunțați să apărați interesele unor indivizi care au făcut și fac atât de mult rău Iașului și ieșenilor!”

Semnează: Răzvan Timofciuc, consilier local din partea Partidului Național Liberal Iași

Citește și „Strategia de comunicare a lui Chirica sau cum să-i prostești pe ieșeni”

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.