Primarul Nichita a scăpat de arestul la domiciliu

Primarul Nichita a scăpat de arestul la domiciliu

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi, 5 mai, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul primarului suspendat al Iaşiului Gheorghe Nichita, în dosarul în care este implicat şi Tiberiu Urdăreanu. Decizia este definitivă.

Gheorghe Nichita trebuie să respecte, pe perioada controlului judiciar, mai multe obligaţii: să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la secţia de poliţie desemnată cu supravegherea sa; să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi din dosar – Tiberiu Urdăreanu, Mihail Tănăsescu şi Iulius Gabriel Mardarasevici, de martori sau de experţi şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nicio cale; să nu părăsească România fără încuviinţarea organului judiciar; să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia s-a reţinut în actul de sesizare că ar fi săvârşit fapta.

Gheorghe Nichita se afla în arest la domiciliu din 26 februarie, după ce anterior a stat în arest preventiv.

Nichita a fost trimis în judecată pe 18 decembrie 2015 de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în dosarul „Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iaşi”, care privea fluidizarea traficului rutier şi pietonal, precum şi scăderea gradului de poluare, finanţat din fonduri europene. Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, este acuzat de dare de mită. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi Iulius Gabriel Mardarasevici, director SC Information Business Consulting SRL (IBC), şi Mihail Tănăsescu, vicepreşedinte al grupului de firme UTI.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.