Primii 3 zburaţi de pe lista lui Chirica

Primii 3 zburaţi de pe lista lui Chirica

Au trecut doar câteva zile de la momentul întocmirii listei pentru parlamentare şi Mihai Chirica, preşedintele interimar al PSD Iaşi, se vede deja cu 3 dintre oamenii săi zburaţi.

Pe data de 11 octombrie, Mihai Chirica afirma, sus şi tare, că listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor au fost votate în Comitetul Executiv Judeţean al PSD şi vor fi trimise la Bucureşti. Pe 12 octombrie, cele două liste au ajuns la Bucureşti, duse de Vasile Câtea şi, după unii, şi de Maricel Popa, moment în care a început nebunia. În sensul că, la Iaşi, Mihai Chirica nu mai ştia pe unde să-şi scoată cămaşa în faţa presei din cauza problemelor pe care le aveau cei de pe liste, iar la Bucureşti Liviu Dragnea dădea cu ele de toţi pereţii, nevenindu-i să creadă ce tupeu are „tânărul ăla de la Iaşi”. Şi ca tabloul să fie complet, în aceeaşi zi, Norina Forna, decanul facultăţii de Stomatologie din Iaşi, pe care Chirica o pusese pe lista pentru Senat, a declarat că nu a acceptat niciodată să candideze!

Lămurit pe deplin în privinţa capacităţilor protejatului său de la Iaşi, Liviu Dragnea a decis dintr-o singură mişcare ca 3 dintre candidaţii propuşi de Chirica să fie tăiaţi de pe liste. Este vorba despre Sorin Lazăr (cel pe care a încercat şi Mihăiţă să spună că nu-l susţine), Florin Constantinescu şi, surpriză, cel mai bun prieten al primarului Iaşiului, nimeni altul decât deputatul Sorin Avram Iacoban. Adică exact acel personaj care l-a susţinut pe Chirica încă de la început şi care, teoretic, acum ar fi trebuit să-şi primească răsplata. Din punctul nostru de vedere, şi-a primit-o! Aşteptăm următoarele excluderi, la fel cum aşteptăm să vedem şi ce oameni mai pune Mihăiţă pe liste, în condiţiile în care cam toată lumea serioasă din Iaşi a început să-l refuze.

Vezi care sunt oamenii propuşi de Mihai Chirica pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.