Primul feisbucist al ţării plânge de mila lui Daniel Constantin!

Primul feisbucist al ţării plânge de mila lui Daniel Constantin!

Victor Viorel Ponta, aşa-l cheamă şi exact aşa-i zice şi Traian Băsescu, s-a transformat într-un timp extrem de scurt dintr-un tânăr politician de perspectivă în primul feisbucist al ţării. Din când în când, în momente mai mult sau mai puţin esenţiale, el scrie pe Facebook, dând poveţe, profanând ameninţări sau enunţând pilde din folclorul binecunoscut al celor care au mai lucrat prin Procuratură.

Victor Ponta şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru pe Facebook, fără să-şi anunţe colegii în prealabil. Şi aşa am ajuns să aven un an de guvernare tehnocrată execrabilă. A demisionat de la conducerea PSD într-un mod asemănător, lăsând partidul în voia vântului într-un moment mai mult decât delicat. Apoi, a avut o perioadă în care a tăcut. Când a simţit că apele s-au mai liniştit, că Liviu Dragnea a reuşit să redreseze PSD, a revenit în prim-plan. A reînceput să apară pe Facebook şi să reintre în graţiile fanilor virtuali. Totul a ţinut, însă, până în momentul de maximă nervozitate naţională numit „Ordonanţa 13”. Atunci Victor Viorel Ponta a tăcut… din nou! Nu a scos un sunet, nici pro, nici contra demonstraţiilor, nici pro şi nici contra Dragnea sau PSD. Când s-au liniştit din nou apele, Ponta a reapărut pe Facebook, criticând, mai mult sau mai puţin voalat, deciziile lui Liviu Dragnea.

Acum nu prea îţi dai seama dacă este victimă, dizident sau pur şi simplu un tânăr debusolat care a avut toată puterea la un moment dat şi care a ajuns a cincea roată la o căruţă pe care o stricase, dar care între timp a fost reparată.

Victor Viorel Ponta este cel care atunci când lumea ieşea la referendumul împotriva lui Traian Băsescu semna un pact de coabitare cu, ce să vezi!, chiar Traian Băsescu.

Victor Viorel Ponta este prieten vechi şi cu Daniel Constantin, cel care i-a distrus partidul lui Dan Voiculescu şi care acum a fost mătrăşit din ALDE. Acelaşi Daniel Constantin care, atunci când guvernul Grindeanu se chinuia să gestioneze demonstraţiile din toată ţara, era la schi în Austria. Pe el nu-l interesa alianţa PSD-ALDE şi guvernarea, îl interesa, la fel ca pe prietenul Victor Ponta, să se facă nevăzut şi să stea cât mai departe de scandal, pentru a avea o imagine nepătată.

Pentru Daniel Constantin, jocul de-a politicianul s-a terminat ieri. I s-a retras sprijinul partidului şi cu siguranţă va zbura din guvern. Cum era şi normal, prietenul Victor Viorel Ponta i-a sărit în ajutor. Unde? Unde ştie el mai bine, adică pe Facebook. Numai că ameninţările aruncate printre emoticoane de Victor Viorel Ponta au enervat mai mult decât se aştepta cineva (iar comentariile scrise de cititori stau mărturie). Pentru că nu poţi să te dai politician doar atunci când lucrurile merg bine şi să fugi atunci când apare o problemă. Sau poţi dacă te numeşti Victor Viorel Ponta şi ai un prieten pe care-l cheamă Daniel Constantin!

Mai jos puteţi citi postarea de pe data de 27 martie a lui Victor Viorel Ponta:

In aceasta saptamana atat de plina cu aventuri „pescaresti” mi-am adus aminte de un episod din Septembrie 2012 de la Murighiol din Delta.

Atunci am avut un weekend extrem de incarcat – stabilirea candidatilor la Alegerile Parlamentare din Decembrie 2012 . In plus am adoptat toti o „Declaratie oficiala de solidarizare cu Liviu Dragnea” – stiu ca acum suna comic dar asa a fost!

Am fost atunci in „barca USL” cinci oameni (ca in faimoasa comedie „Operatiunea Monstru”?) : Crin Antonescu, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Daniel Constantin si – cu voia dvs. ultimul pe lista – „camaradul si prietenul” Liviu Dragnea!

Au trecut de atunci ceva mai mult de 4 ani / continuarea o stiti : intai a sarit in apa Crin, dupa aceea am fost eu „impins” mai discret, apoi a urmat aruncarea brutala peste bord a lui Gabi si acum ejectarea cu tot cu bancuta a lui Daniel ! Trista poveste – important e ca in barca a ramas unul singur, cel mai rezistent dintre noi toti ? / cel pentru care ne asumam si proclamam toti atunci „solidaritatea” !!!

Ieri am vazut fotografii cu Premierul Grindeanu stand in picioare in barca alaturi de „camaradul si prietenul” Liviu / sper sa fie destept si sa isi puna urgent o vesta solida de salvare pe el – istoria se repeta pentru cei care nu invata din experientele trecutului.

Dincolo de aceste „povesti pescaresti” cel mai important lucru pentru noi toti e sa nu se scufunde „barca”! Vad valuri mari, gauri multe si un „Carmaci” care e mai preocupat de aruncarea celorlati peste bord decat de ajungerea in siguranta la mal!

Eu ma descurc foarte bine sa inot – chiar si contra curentului! Asa ca sunt pregatit sa salvez cat pot de multi pasageri cazuti (sau aruncati) din barca!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.