Primul festival dedicat „mâncării stradale” ajunge la Iaşi

Primul festival dedicat „mâncării stradale” ajunge la Iaşi

Street Food Festival, primul eveniment din România dedicat mâncării stradale, îşi parchează bucătăriile între 23 şi 25 septembrie la Palas Mall, Iaşi.

După ce la Cluj, în luna iulie, festivalul a convins peste 40.000 de gurmanzi că mâncarea stradală e o experienţă culinară deplină, ce merită încercată cu orice ocazie, Street Food Festival va provoca pofticioşii ieşeni să încerce cele mai diverse şi delicioase preparate în spiritul street-food şi să ia parte la cel mai savuros eveniment desfăşurat în septembrie la Iaşi. De la pizza cu cele mai proaspete ingrediente, la preparate tex-mex aromate şi uşor picante, la burgeri suculenţi cu toppinguri surpriză şi produse pe grill înnecate în sosuri alese special şi până la deserturi din cele mai diverse, beri artizanale 100% româneşti, vinuri alese din podgorii locale, dar şi din alte regiuni geografice.

Street Food Festival îşi continuă itinerariul prin România şi ajunge în septembrie la Iaşi. De la bun început am conceput acest proiect ca fiind unul prezent în mai multe oraşe din România iar pentru primul an Street Food Festival a ajuns în Cluj-Napoca. Acum continuăm cu Iaşi deoarece considerăm Iaşiul ca fiind un oraş cu potenţial crescut şi cu o deschidere considerabilă spre experienţele culinare. De asemenea suntem foarte încântaţi de frumuseţea grădinii Palas Mall şi a Palatului Culturii. Street Food Festival este un festival a cărei vedetă este mâncarea foarte bună şi diversă, experimentală şi calitativă totodată, o experienţă completă la care se adaugă şi muzică bună, bere artizanală şi vinuri alese. În 2017 SFF va ajunge în minim 6 oraşe din România şi îşi propune să ofere întotdeauna experienţe plăcute”, a spus Constantin Covaliu, Managing Partner Why Not.

Citeşte şi Câte pesticide se găsesc în fructele şi legumele pe care le consumăm?”

Conceptul de Street Food a reuşit să se afirme în întreaga lume prin ingeniozitatea bucătarilor, care au creat adevărate festine culinare în aer liber, reuşind să uimească publicul printr-o abordare diferită de cea a servirii standard de restaurant, dar şi criticii culinari care au început să promoveze intens aceste oaze gastronomice. Pe baza acestei idei, organizatorii vor profita de confortul şi frumuseţea parcului Palas Mall, dar şi de impozanţa Palatului Culturii, spaţiu ce va deveni un adevărat paradis culinar pentru gurmanzii ieşeni. Deschiderea spre nou şi curiozitatea de a testa mereu preparate delicioase a publicului ieşean în combinaţie cu diversitatea, calitatea şi numărul mare de experienţe pe care Street Food Festival Iaşi le propune, vor forma un parteneriat savuros în cele trei zile ale evenimentului.

Nu vor lipsi nici activităţile special pregătite să însoţească experienţa culinară: Festival Stage cu muzică jazz, funk şi world music, Chill Zone cu fundal muzical asigurat de DJ şi cu cele mai relaxante modalităţi de a petrece timpul în cadrul festivalului, dar şi un Pop-Up Market cu delicatese special pregătite pentru a fi luate acasă (de la cele mai delicioase bomboane, la cele mai diverse preparate din carne şi peşte).

Aşadar, în perioada 23-25 Septembrie, Grădina Palas Mall se va transforma într-o adevărată destinaţie culinară unde vor fi prezente caravane cu cele mai delicioase preparate, dar şi restaurante locale şi naţionale.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.