Primul pas concret pentru autostrada Iași – Târgu Mureș

Primul pas concret pentru autostrada Iași – Târgu Mureș

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, și reprezentanul firmei Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial S.A. au semnat joi, la Iași, contractul de revizuire a studiului de fezabilitate pentru segmentul Tg Mureș – Ditrău -Tg. Neamţ (210 km) parte din Autostrada Unirii, Tg Mureș-Ungheni. Valoarea contractului este de 17,58 milioane de lei fără TVA, iar durata acestuia este de 14 luni.

„Am înțeles foarte bine mesajul pe care românii l-au transmis față de lipsa unei infrastructuri mari în România, mai ales în zona Moldovei. De aceea, ne-am mobilizat și, astăzi, reușim semnarea acestui contract, înainte chiar de termenul propus inițial. Împreună cu parlamentarii de Iași vom stabili cum putem reduce perioada de revizuire a acestui studiu de fezabilitate, deoarece, suntem condiționați de acordul de mediu care trebuie să parcurgă o procedură destul de vastă pentru a fi obținut”, a afirmat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Până pe 30 iunie va fi încărcată pe SICAP, platforma de achiziții publice , procedura de selecție a ofertanților pentru proiectarea și execuția tronsonului Tg Neamț –Iași. Și tot până la această dată, se va lansa proiectarea și execuția pentru tronsonul Iași -Ungheni (podul peste Prut)..

Răzvan Cuc a mai anunţat că România dispune de 5,1 miliarde de euro, fonduri alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și că în iulie va fi lansată procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia Centurii Iaşului.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.