Principalele evenimente ale săptămânii 29 mai – 4 iunie

Principalele evenimente ale săptămânii 29 mai – 4 iunie

Principalele evenimente ale săptămânii 29 mai – 4 iunie pot fi rezumate astfel:

* Audierile în Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009

Nume importante vor fi audiate în această săptămână de parlamentarii Comisiei speciale de anchetă pe marginea alegerilor prezidenţiale din 2009. Audierile vor începe luni, de la ora 9,00, cu fostul candidat la prezidenţialele din 2009 Mircea Geoană, care a fost prezent şi săptămâna trecută la comisie. Vor urma secretarii de stat din Ministerul de Interne din momentul acela – Mihai Capră, Marian Tutilescu, Dan Fătuloiu – şi va veni la comisie şi doamna Ana Maria Pătru. Marţi, începând cu ora 14,00, sunt invitaţi la comisie Vasile Blaga, Marcel Opriş, Cătălin Predoiu – la vremea aceea ministru de Externe – şi Eugen Tomac – cel care coordona Departamentul Românilor de Pretutindeni. Miercuri, începând cu ora 9,00, sunt aşteptaţi Gabriel Oprea, Teodor Baconschi – ambasador la Paris, pe ambasadoarea de la Madrid, ambasadorii de la Chişinău, Roma, precum ţi Neculai Onţanu şi Anghel Iordănescu.

* Deputaţii din comisiile de specialitate vor discuta legea salarizării

Termenul pentru depunerea amendamentelor este 29 mai, iar termenul pentru depunerea raportului este 6 iunie. Propunerea legislativă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată, cu amendamente, în şedinţa de marţea trecută a plenului Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

* Daniel Constantin îşi lansează noul partid

Luni seara o să avem un eveniment, un altfel de eveniment de lansare în care spunem: domnule, noi ăştia suntem şi vrem să pornim un nou proiect. Vom vedea cum va evolua, dar aşa cum a pornit cred că sunt şanse bune să meargă bine”, a spus Daniel Constantin, fost co-preşedinte ALDE, la TVR. Noul partid se numeşte Pro România.

* Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti ar putea pronunţa pe 31 mai sentinţa în dosarul în care fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri

Radu Mazăre a fost trimis în judecată pe 28 octombrie 2008, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

* Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti ar putea da, pe 31 mai, sentinţa definitivă în procesul dezafilierii Universităţii Craiova, în care sunt judecaţi fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu şi fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir

* Miercuri, 31 mai, va avea loc acţiunea „Parlamentul copiilor”

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, la începutul lunii mai, un memorandum în acest sens. Potrivit memorandumului, proiectul îşi propune să ofere tinerilor posibilitatea înţelegerii importanţei rolului şi funcţiilor Parlamentului în cadrul sistemului instituţional democratic, familiarizarea cu doctrinele partidelor parlamentare, oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezintă în mod real activitatea parlamentară.

* 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului va fi marcată în toată ţara prin diferite evenimente

* 2 iunie a fost stabilită zi liberă pentru salariaţii din sectorul public

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.