Prins cu cărţi de identitate false

Prins cu cărţi de identitate false

Poliţiştii de Frontieră de la Sculeni au descoperit acte de identitate false într-un microbuz din Republica Moldova care intra în România prin vama Sculeni. Actele erau ascunse în parasolarul din faţa şoferului, care le-a declarat poliţiştilor că trebuia să le ducă în Germania, pentru suma de 20 de euro.

În data de 10 ianuarie, în jurul orei 2.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul moldovean Ruslan C., în vârstă de 31 de ani, conducând un microbuz care efectua o cursă pe relaţia Republica Moldova – Germania. Existând suspiciuni că Ruslan C. ar putea transporta documente false sau falsificate, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite în parasolar, într-o folie de plastic, două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor speciale efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. Cu privire la cele constatate, Ruslan C. a declarat că a primit documentele false de la o persoană de sex feminin, pe raza oraşului Ungheni din Republica Moldova şi trebuia să le predea unei persoane în Germania, urmândă să primească de la aceasta suma de 20 de euro.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.