Prins în vamă cu un pașaport fals în buzunar

Prins în vamă cu un pașaport fals în buzunar

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni – ITPF Iași au descoperit în buzunarul hainei unui cetățean moldovean o carte de identitate românească falsă, pe care barbatul intenționa să o folosească pentru a-și găsi un loc de muncă în Franța.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra cetățeanului moldovean Dorin U., în vârstă de 20 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova. În unul dintre buzunarele hainei cu care bărbatul era îmbrăcat, polițiștii de forntieră au găsit o carte de identitate cu însemnele autorităților românești. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că intenționa să ajungă în Franța, în vederea găsirii unui loc de munca, cu forme legale, și urma să se folosească de cartea de identitate românească falsă. Pentru atingerea scopului propus, Dorin U. a procurat documentul de la un cetățean ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 100 euro.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.