Prinși cu permise de conducere și buletine false

Prinși cu permise de conducere și buletine false

Polițiștii de frontieră de la vama Albița au descoperit ascunse asupra a doi cetățeni din Republica Moldova, Eugen C. si Ion P., cu vârsta de 21 de ani, respectiv 34 de ani, un permis de conducere și două cărți de identitate false, care urmau să fie folosite în Germania.

Polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite asupra persoanelor, în urma cărora au fost descoperite, în buzunarele interioare ale hainelor celor doi tineri, câte o carte de identitate cu însemnele autorităților române pe care erau imprimate fotografiile celor doi. În urma controlului efectuat asupra lui Ion P., alături de cartea de identitate, în același buzunar interior al hainei, a fost găsit și un permis de conducere cu însemnele autorităților române, eliberat pe numele posesorului.

Cei doi tineri au declarat că au procurat documentele de la doi conaționali, ale căror date nu le cunosc, plătind sumele de 200 euro, respectiv 150 euro și că urmau să folosească documentele în Spațiul Schengen pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale“, au declarat reprezentanții InspectoratuluI Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.