Procesiune catolică pe străzile Iașiului

Procesiune catolică pe străzile Iașiului

Creştinii catolici se pregătesc de intrarea în Postul Mare, iar mâine au pregătite mai multe evenimente decât în anii anteriori pentru celebrarea Duminicii Floriilor la Iaşi. 

Episcopia Romano-Catolică anunţă însă că în această zi mai există o sărbătoare în lumea catolică: Ziua Tineretului, fiind mai importantă decât în anii anteriori în contextul în care tinerii vor fi îndreptaţi în acestă zi cu gândul spre sărbătoarea întâlnirii cu papa Francisc de pe 1 iunie, de la Iaşi.

Pentru a marca acestă zi vor fi mai multe marşuri în Iaşi, mâine, timp de 30 de minute, de la 15.30. Astfel, tineri cu ramuri în mâini însoţiţi de preoţii din parohiilor lor vor porni în procesiune către catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină“, de la biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus“ – cartierul Nicolina, biserica „Sfântul Anton“ – cartierul Dacia, Parohia Dancu, Parohia Tomeşti şi Parohia Valea Lupului.

Aceştia vor merge pe jos între trei şi patru kilometri, cântând diverse cântece bisericeşti, iar în curtea catedralei vor fi întâmpinaţi de către Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, unde vor fi sfinţite ramurile şi apoi vor intra cu toţii în catedrală. „Sfânta Liturghie, care va începe la ora 17.00 în catedrala romano-catolică din Iaşi, va fi prezidată de PS Petru Gherghel, care va avea un mesaj special pentru tineri. La celebrare va fi prezent şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi“, au precizat reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.