Procesul lui Chirica, mutat la tribunal

Procesul lui Chirica, mutat la tribunal

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a declarat că după prima şedinţă de judecată, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, judecătorii Secţiei a II-a contencios administrativ şi fiscal şi-au declinat competenţa şi au transferat dosarul deschis pentru suspendarea ordinului prefectului ce vizează încetarea mandatului de consilier a viceprimarului Gabriel Harabagiu către secţia I a Tribunalului Iaşi.

„Aşa e procedura legală. Mergem mai departe”, a spus Mihai Chirica.

În urmă cu o săptămână, primarul Mihai Chirica a deschis o acţiune în instanţă după ce prefectul Marian Şerbescu a emis un ordin ce vizează încetarea de consilier a viceprimarului Gabriel Harabagiu. Odată cu pierderea mandatului de consilier local, Harabagiu îşi pierde şi funcţia de viceprimar.

În opinia primarului, prefectul Marian Şerbescu a greşit atunci când a semnat ordinul în baza unui document primit de la filiala judeţeană a PSD Iaşi, şi ar fi trebuit să facă acest lucru în baza unei proceduri administrative.

La rândul său, prefectul judeţului Iaşi declara că a respectat legea şi procedurile în privinţa emiterii ordinului de încetare a mandatului de consilier local a viceprimarului ieşean Gabriel Harabagiu.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.