Produsele „antibacteriene”, praf în ochii cumpărătorilor

Produsele „antibacteriene”, praf în ochii cumpărătorilor

Conform unui studiu britanic de data recentă, pulverizatoarele etichetate drept „antibacteriene” nu ajută la nimic! Sau aproape la nimic!

Conform studiului efectuat la Northumbria University, din Newcastle, Anglia, pulverizaroarele, bureţii sau lavetele „antibacteriene” nu elimină bacteriile decât pe o durată maximă de 20 de minute. La sfârşitul acestei perioade scurte, germenii încep să se reproducă, nefiind în totalitate anihilaţi.

În opinia cercetătoarei Clare Lanyon, cumpărarea unor astfel de produse menajere reprezintă o pierdere de timp şi de bani. Ea susţine, în mod surprinzător, că banalul săpun este mult mai eficient împotriva bacteriilor deoarece conţine elemente mult mai bine înarmate pentru a sparge peretele celular al acestora.

Experienţa a demonstrat că o curăţare intensivă şi periodică nu oferă o garanţie a „curăţeniei perfecte”, deoarece casa dumneavostră nu va fi niciodată „sterilizată” sub efectul unor astfel de produse.

Pe de altă parte, expunerea la microbi permite orgamismului să-şi dezvolte sistemul imunitar şi, în plus, simpla dumnevoastră prezenţă ajută la proliferarea noilor bacterii.

Cu alte cuvinte, „curăţenia” este deseori aparentă, dar acest lucru nu este chiar atât de grav…

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.