Programări pentru căsătoriile de anul viitor

Programări pentru căsătoriile de anul viitor

Reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași anunță că persoanele care vor să obțină un nou act de identitate sau vor să aleagă data și ora pentru oficierea căsătoriei civilie se pot programa pentru anul 2019.

„În cazul renunțării la o programare online să ne anunțați pe email la adresa evp@dlep-iasi.ro pentru a permite alocarea intervalului altei persoane. În același context, vă informăm că aveți obligația de a respecta regulamentul de programare online afișat pe site, iar programările neconforme (date care nu corespund realității) sunt considerate nule de drept și nu vor fi luate în calcul“, precizează reprezentanții DLEP Iași.

Altfel, în primele opt luni ale anului au fost înregistrate 39.600 cereri pentru cărți de identitate, 2.140 pentru cărți de identitate provizorii și 3.671 pentru viza de reședință.

„Cea mai aglomerată perioada a fost, și în acest an, perioada estivală, în care am primit 12.496 de cereri, 6.187 în iulie, respectiv 6.309 în august. Termenul de soluționare a cererilor a fost de maximum 7 zile lucrătoare. Îmbucurător este faptul că tot mai mulți cetățeni români din străinatate au înțeles că nu trebuie să se mai prezinte personal, ci pot obține un nou act de identitate și pe bază de procură, eliberată de misiunea diplomatică a României din străinătate. Pe de altă parte, ieșenii preferă noile tehnologii (programarea online sau plata prin sms) și vin din timp să solicite schimbarea actului de identitate, înainte de a expira“, spune Marius Bodoga, director executiv DLEP Iași.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.