Programul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva

Programul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a definitivat programul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, sărbătoare care va avea loc săptămâna viitoare și la care sunt așteptați câteva sute de mii de credincioși din întreaga țara.

De marți, 10 octombrie, va începe la Iași sărbătoarea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Manifestarea religioasă va începe de la ora 6.30 cu o procesiune cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și depunerea lor pe platoul din fața Căminului preoțesc “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, pentru închinare. La eveniment va participa PS Calinic Botoșăneanul, alături de un sobor de preoți.

Evenimentul religios va continua și miercuri, 11 octombrie, când între orele 7.00 și 12.00 va avea loc Miezonoptica, Acatistul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Ceasurile și Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană, iar seara, între orele 21.00 și 1.00 noaptea, se va desfășura slujba de priveghere a Sfântului Acoperamânt al Maicii Domnului – Vecernia, Litia și Utrenia.

La Iași vor fi aduse și moaștele Sfântei Mare Mucenițe, întocmai cu apostolii, Tecla, pentru a fi depuse alături de cele ale Cuv. Parascheva.

Joi, 12 octombrie, între orele 19.00 si 20.30 va avea loc Pelerinajul “Calea Sfinților” – Procesiune cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și moaștele Sfintei Mare Mucenițe Tecla. Se va ieși pe poarta de lângă Casa Nicodim spre strada I. C. Brătianu – strada Cuza Vodă – Strada Armeană – Biserica “Sfântul Sava cel Sfințit” – strada Costache Negri – Mănăstirea “Sfinții Trei Ierarhi” – Catedrala Mitropolitană.

Vineri, 13 octombrie 2017, între orele 21.00 și 3.00 va avea loc slujba de priveghere a Sfintei Cuvioase Parascheva combinată cu cea a Sfintei Mari Mucenițe Tecla în Catedrala Mitropolitană, dar și Sfânta Liturghie săvârșită de PS Calinic Botoșăneanul.

Sâmbătă, 14 octombrie, între orele 9.00 si 13.00 va avea loc Sfânta Liturghie arhierească pe podiumul din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Hramul se va încheia duminică, 15 octombrie 2017, cu slujba de priveghere a Sfintei Mari Mucenițe Tecla. Raclele cu moaștele celor două sfinte vor rămâne pe platoul din fața Căminului preoțesc până va trece și ultimul pelerin prin fața lor pentru a se închina.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.