Proiect de buget al Consiliul Județean Iași

Proiect de buget al Consiliul Județean Iași

Consiliul Județean Iași se va baza anul acesta pe venituri de aproape 460 milioane lei, la care se vor adăuga și alte sume, cheltuielile urmând a se ridica la 725 milioane lei. Deficitul dintre venituri și cheltuieli ar urma să fie acoperit din excendentul bugetar de anul trecut.

În programul de investiții pentru anul acesta, au fost estimate 188 milioane de lei, multe dintre proiecte fiind derulate cu fonduri europene.

Pentru capitolul Sănătate se vor aloca aproape 550 milioane de lei.

Astfel, Spitalul de Copii „Sf. Maria” va beneficia din partea autorității județene de 150 milioane lei, iar Spitalul de Neourochirurgie „N. Oblu“ va beneficia de 112 milioane lei. Maternitatea „Cuza Vodă” va beneficia de un buget de 107 milioane lei, în timp ce Maternitatea „Elena Doamna ” va beneficia de aproape 25 milioane lei.

Spitalul de Pneoumoftiziologie va beneficia de 80 milioane lei, iar Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” va beneficia de peste 72 milioane lei.

La Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC), autoritate care va beneficia de peste 220 milioane lei. La secțiuena Transporturi se vor aloca 138 milioane lei. Din acești bani, la nivelul direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor vor ajunge 113 milioane lei, fonduri ce vor fi utilizate pentru lucrări de modernizare și intreținere a arterelor din Iași.

La capitolul dedicat învățământului, CJ a prevăzut 23 milioane lei, bani care vor fi alocați pentru școlile speciale pe care forul județean le gestionează în municipiu, dar și în alte localități din Iași.

Direcția Județeană de Evidența a Persoanelor va primi 4,1 milioane lei.

Direcția de Pază a județului va beneficia de peste 6 milioane de lei.

Pentru capitolul cultură se vor aloca peste 42 milioane lei. Proiectul de buget ar urma să fie avizat în luna martie de către plenul CJ Iași.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.