Proiecte de 1,8 milioane euro pentru reabilitarea și dotarea Secției „Pașcanu”

Proiecte de 1,8 milioane euro pentru reabilitarea și dotarea Secției „Pașcanu”

Consiliul Județean Iași a anunțat că va depune în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova, proiectul „Together for health”, realizat împreună cu Raionul Telenești pentru reabilitarea Secției „“ a Spitalului de Pneumoftiziologie Iași.

Partea moldovenească intenționează construirea „Oficiului medicilor de familie din satul Verejeni”.

Lucrările de reabilitate a clădirii Secției „Pașcanu” vor contribui la creșterea rezistenței, stabilității și durabilității imobilului, crearea unor condiții de muncă moderne pentru cadrele medicale, asigurarea unor condiții de spitalizare care să respecte standardele impuse de legislația în vigoare și reducerea numărului de decese cauzate de bolile de plămâni.

Valoarea estimată pentru realizarea lucrărilor este de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Consilierii județenei vor stabili în cadrul ședinței din 31 ianuarie dacă vor aloca suma de 40.000 de euro fără TVA pentru întocmirea documentației tehnico-economice, necesară obținerii finanțării.

Pe ordinea de zi a aceleași ședinte a CJ, va fi supusă aprobării și realizarea unui parteneriat între Consiliul Județean Iași și Raionul Ungheni din Republica Moldova pentru „Reabilitarea și modernizarea serviciilor de sănătate în regiunea transfrontalieră Ungheni-Iași în vederea îmbunătățirii tratării și a detectării de caz a tuberculozei”.

Proiectul prevede echiparea secției cu un aparat de radiologie digital, dotat cu stație pacs și targă radiotransparentă, spirometru, videofibronhoscop, EKG portabil, defibrilator automat ș.a., suma necesară pentru achiziționarea aparaturii fiind de 450.000 de euro.

Pentru a obține finanțare nerambursabilă în cadrul Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova, cele două proiecte trebuie depuse până pe 7 mai.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.