Proprietarii sunt obligați să plătească fondurile de rulment

Proprietarii sunt obligați să plătească fondurile de rulment

Potrivit noii legislații privind activitatea asociațiilor de proprietari, se introduce obligativitatea constituirii de către asociațiile de proprietari a fondului de reparații anual, precum și a fondului de rulment.

De asemenea, a fost introdus dreptul de preempțiune la preț egal al autorităților administrației publice locale asupra locuințelor executate silit pentru recuperarea datoriilor proprietarilor la cotele de contribuție la cheltuielile asociației. Practic, autoritățile locale vor putea să cumpere, la licitație publică, locuințe executate silit, iar acestea vor putea fi închiriate persoanelor sau familiilor evacuate sau care urmează să fie evacuate pentru că nu și-au mai putut achita cheltuielile la asociație. Aceste locuințe vor fi folosite ulterior numai ca locuințe sociale, proprietarii executați silit având prioritate la repartizarea acestora, numai dacă îndeplinesc condițiile stabilite pentru accesul la locuințele sociale.

Potrivit legii, nu se mai pot face lucrări individuale pe fiecare apartament în parte, acestea trebuind făcute la nivelul întregii scări de bloc. Astfel se vor evita situațiile în care unii locatarii încep individual lucrări de reabilitare exterioare, care urmează a fi făcute colectiv.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.