Prostia nu va muri niciodată!

Prostia nu va muri niciodată!

Iniţial am crezut că este vorba despre propagandă, o chestiune normală atât în campania electorală, cât şi în afara ei. Când m-am uitat mai atent însă, am văzut că, de fapt, este vorba despre prostie… multă şi răspândită peste tot graţie acestui mediu de înmulţire a proştilor numit „online”!

La ora aceasta, cu siguranţă, aţi aflat despre discuţia dintre Liviu Dragnea, încă şeful PSD, şi Dacian Cioloş, încă prim-ministru în funcţie, despre amânarea unor prevederi din Codul Fiscal, care prevedeau reducerea TVA de la 20 la 19% şi eliminarea taxei pe stâlp. Dragnea a cerut o prorogare de un an pentru aceste prevederi, Cioloş i-a răspuns că analizează (nu a spus nici „da”, nici „nu”), iar „mediul online” a înţeles ce a vrut, urlând în gura mare că PSD nu-şi ţine promisiunile electorale. După cum am zis, iniţial am crezut că e doar „vocea” propagandei, însă imediat am constatat că toată lumea (inclusiv cei care au promovat şi votat PSD) s-a raliat corului de urlători.

Cine sunt deputații și senatorii pe care Iașiul îi va trimite în Parlament?

Cei care citesc acest site ştiu că nu sunt nici fan Dragnea şi nici fan PSD, însă mă văd obligat să explic unele lucruri, pentru că este dureros, totuşi, să vezi că eşti înconjurat de oameni fără pic de informaţie în creier şi fără pic de logică.

Aşadar, dacă nu aţi citit până acum, vă recomand să citiţi „promisiunile” PSD din campanie. Acolo scrie clar că PSD vrea să reducă TVA de la 20 la 18 % cu data de 1 ianuarie 2018. Deci, nu scrie nicăieri că PSD a promis reducerea TVA la 19% în 2017! Este drept că această reducere de un procent este prevăzută în actualul Cod Fiscal elaborat de guvernul Victor Ponta, dar orice economist cu scaun la cap vă va spune că o reducere a TVA de 1 % mai mult încurcă firmele, dar şi bugetul statului. Mă veţi întreba acum de ce, în acest caz, Ponta a prevăzut-o în Codul Fiscal. Explicaţia este simplă: guvernul Ponta avea o proiecţie pe care o stabilise pe baza unui ciclu de guvernare de 4 ani. Cum lucrurile nu au stat aşa, iar tehnocraţii au condus în ultimul an România, este firesc, deştepţilor, ca toate proiecţiile bugetare şi fiscale să fie date puţin peste cap!

Bun sau rău, PSD nu a susţinut în campanie reducerea TVA de la 20 la 19 %, iar unul dintre motive este exact cel menţionat puţin mai sus. Aşa că, să vii acum şi să spui că PSD nu-şi ţine promisiunile electorale este o dovadă de prostie crasă! Şi atât! Iar prostia este şi mai mare la cei care, după ce au pupat dosul PSD toată campania, au făcut dovada acum că nici măcar nu au citit… „promisiunile electorale”!

P.S. Pe ăştia de la Hotnews, ziare.com. Mediafax, Pro Tv, gândul.info etc i-am înţeles într-un fel. Dar pe ăştia de la Antena 3 sau stiripesurse.ro (care şi-a băgat şi nevasta pe lista PSD) chiar nu i-am înţeles în momentul în care au „copiat” prostia cu promisiunile încălcate. Dar, până la urmă, acest fapt demonstrează că prostia este peste tot şi că va dăinui veşnic!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.