Protest Sanitas, în fața Prefecturii. O infirmieră a leșinat

Protest Sanitas, în fața Prefecturii. O infirmieră a leșinat

Sindicaliștii ieșeni de la Sanitas au protestat vineri, 13 aprilie, în fața Prefecturii. Aceștia sunt nemulțumiți de inechitatea acordării sporurilor.

În timpul protestului, o infirmieră a leșinat și a fost nevoie de intervenția SMURD. Femeia leșinată are 45 de ani și a fost dusă pentru investigații în Unitatea de Primiri Urgențe.

Delegația care a înmânat revendicările prefectului a anunțat că protestele vor continua în fiecare zi până la obținerea sporurilor înapoi. 4 mai ar putea fi ziua declanșării unei greve generale în cazul în care cererile nu vor fi satisfăcute.

“Dar-ar boala-n voi, să veniți la noi!”, “Grevă generală!” și “Hoții!”, au scandat protestatarii.

Liderul Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu, a declarat că, începând de vineri şi până la sfârşitul săptămânii viitoare, sindicaliştii din sănătate vor picheta, timp de trei ore, Prefectura judeţului Iaşi.

“Dorim majorarea plafonului de sporuri de peste 30% pentru unităţile sanitare publice şi garantarea plăţii sporurilor la acelaşi nivel pentru toate unităţile sanitare. Cerem, totodată, asigurarea pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar cel puţin a veniturilor salariale plătite în primele două luni ale anului. Prin limitarea sporurilor la 30% sunt sute de angajaţi care înregistrează diminuări de venituri cu 300 – 1.300 de lei”, a precizat Iulian Cozianu.

Noul regulament-cadru al sporurilor din sistemul sanitar, adoptat în urmă cu două săptămâni de Guvern, stârnește mari nemulțumiri printre angajații din sănătate. Cei mai afectați par să fie asistenții și infirmierii, care, potrivit estimărilor lor, ar urma să aibă scăderi salariale între 1.000 și 1.400 de lei în urma aplicării noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.