PSD Iași îl acuză pe Chirica de incompetență

PSD Iași îl acuză pe Chirica de incompetență

Președintele PSD Iași, Maricel Popa, s-a declarat consternat de atitudinea infantilă a Primarului Iașului, pe care îl acuză de incompetență.

„Minciuna are picioare scurte, domnule Chirica! După ce ați clamat sprijin financiar pentru Institutul inimii, ați uitat să participați la o ședință crucială pentru efectuarea reparațiilor de la sediul afectat de incendiu. Culmea, clădirea aparține chiar Primăriei!

Am constatat cu surprindere absența reprezentantului Primăriei Iași de la ședința Comitetului pentru Situații de Urgență convocată la sfârșitul săptămânii trecute, la inițiativa președintelui Consiliului Județean și al PSD Iași, Maricel Popa. La întâlnire s-au discutat aspecte foarte importante și s-a elaborat o notă de fundamentare pentru adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, pe baza căreia să fie alocate fonduri în vederea refacerii rapide a secţiilor Spitalului de Boli Cardiovasculare distruse de incendiu. Deși a fost anunțată cu o zi înainte, ședința extraordinară a Comitetului pentru Situații de Urgență a fost tratată la diverse de primarul Mihai Chirica.

În loc să participe la o întâlnire de interes major, Spitalul de Boli Cardiovasculare având o adresabilitate cel puțin regională, la Iași ajungând pacienți din toată Moldova, primarul Mihai Chirica a preferat să se întâlnească, în aceeași zi, cu o serie de dezvoltatori imobiliari, o parte dintre aceștia făcând parte din camarila edilului.

Inițial, când am auzit de ședința de la Palatul Roznovanu am crezut că va fi o mobilizare de forțe fără precedent între Primărie și dezvoltatorii imobiliari, care să contribuie împreună la efectuarea reparațiilor. În aceeași manieră în care și eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean am hotărât să îmi donez următorul salariu în conturile instituției spitalicești. Atitudinea primarului nu mai are legătură nici măcar cu managentul defectuos, ci este curată ipocrizie.

Mirarea noastră este cu atât mai mare cu cât Spitalul de Boli Cardiovasculare este găzduit într-o clădire aflată în administrarea Primăriei Iași.

Să presupunem totuși că Mihai Chirica a fost, realmente, ocupat sâmbătă cu activități cruciale pentru municipiul Iași. Dar chiar niciun șef din Palatul Roznovanu nu a avut măcar o oră pentru a participa la ședința Comitetului pentru Situații de Urgență? Nici măcar vremelnicul viceprimar Gabriel Harabagiu, cel care este atât de preocupat de soarta orașului și nu renunță la postura de aghiotant al lui Chirica nici în ruptul capului. Ba mai mult, acesta, în procesul intentat PSD Iași, își motivează ramânerea în funcție prin prisma atribuțiilor primite în domeniul situațiilor de urgență.

Subliniem și faptul că edilul Iașului a promis că va aloca bani în regim de urgență din Fondul de rezervă al Primăriei pentru reparații ale clădirii și va convoca o ședință extraordinară a Consiliului Local în acest sens. O minciună sfruntată! A trecut mai bine de o săptămână de atunci și nu s-a întâmplat nimic. Așa înțelege Mihai Chirica să rezolve problemele urgente ale Iașului și ale regiunii Nord-Est!  Așa înțelege Mihai Chirica să respecte ieșenii!

Ne întrebăm totuși: ce înseamnă urgență pentru Mihai Chirica? O oră, o săptămână, o lună, un an? Să știe și ieșenii, pentru a nu mai ajunge în situația de a mai fi păcăliți încă o dată de Mihai Chirica, la următoarele alegeri, când le va cere votul pentru un nou mandat de primar”, a declarat Maricel Popa.

Un comentariu la "PSD Iași îl acuză pe Chirica de incompetență"

  1. b.i.c.   26/04/2018 at 10:43 pm

    a luat foc spitalul de boli cardiovasculare care se afla in aceeasi cladire cu spitalul c.i.parhon.stiu ca acum cu vreo 30 de ani in urma in aceasta cladire functiona si spitalul de ginecologie obstetrica.o fi cladirea parhon bintuita de sufletele embrionilor chiureta ti?ar trebui reinfiintat spitalul de ginecologie obstetrica c.i.parhon?
    si spune ti ca pe primaru chirica l au apucat donatiile de salar dar nu l a interesat repararea spitalului?nu stiu ce sa zic.sanatatea e importanta si dupa medicii obstetricieni cei mai importanti sint medicii cardiologi.

    Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.