PSD Iași, la un pas de colaps

PSD Iași, la un pas de colaps

Organizația PSD Iași stă pe un butoi de pulbere! Luptele interne pentru putere, nemulțumirile membrilor vechi de partid în legătură cu actuala conducere și lipsa oricărei comunicări dinspre conducere către activul de partid stârnesc nemulțumiri tot mai mari.

Lipsa unui lider puternic, cu autoritate, care să pună la aceeași masă taberele create în interiorul filialei ieșene, a dus la slăbirea structurilor partidului. Surse din partid susțin că s-a conturat deja un nucleu al nemulțumiților, alcătuit din primari și parlamentari ai formațiunii ieșene care intențonează să îi prezinte chiar lui Liviu Dragnea situația reală a filialei ieșene și să îi solicite acestuia găsirea unei soluții care să salveze PSD Iași.

Mihai Chirica, președintele „de facto” al PSD Iași

Cele mai mari reproșuri vin din partea primarilor din județ, mulți dintre ei nemulțumiți de lipsa de reacție a lui Maricel Popa în legătură cu Mihai Chirica. Deși a fost înlăturat de la conducerea Organizației Municipale a PSD Iași, Mihai Chirica organizează, în continuare, ședințe cu liderii organizațiilor de cartier din municipiu, lucru știut și, inexplicabil, tolerat de Maricel Popa. De altfel, puținele comunicări din partea Organizației Municipale ale PSD Iași sunt făcute de Mihai Chirica și de echipa acestuia de comunicare.

Acțiunile lui Maricel Popa din ultimul timp și toată această atitudine de o toleranță greu de explicat nu fac decât să confirme ceea ce a fost speculat deja în presa ieșeană, și anume faptul că ruptura de Mihai Chirica a fost doar de aparență, în realitate președintele interimar al PSD protejându-l pe primarul revoluționar de o eventuală excludere.

Promotorul lui Mihai Chirica, devenit, peste noapte, consilierul de bază al lui Popa

Un alt lucru greu de înțeles în PSD Iași a fost preluarea de către Maricel Popa în echipa de consilieri personali a celui care a fost cel mai mare susținător al lui Mihai Chirica după suspendarea lui Gheorghe Nichita din funcția de primar al municipiului Iași. Mihai Gabriel Popescu (pentru prieteni, Mișu Popescu) este cel datorită căruia Mihai Chirica a devenit primar interimar, lucru care i-a garantat, ulterior, obținerea unui mandat de primar. Același Mișu Popescu a devenit, la scurt timp, consilierul fără de care Maricel Popa nu face nici un pas, care decide și vorbește cu primarii din județ în numele președintelui CJ, care decide când, cu cine și ce discută Maricel Popa.

Neimplicare în campania electorală

Foarte mari nemulțumiri au apărut în rândul social-democraților ieșeni în urma campaniei electorale pentru alegerile parțiale de luna trecută, când, lui Maricel Popa, președintele interimar al PSD Iași, i s-a reproșat lipsa totală de implicare. „Lucrurile merg în virtutea inerției. S-au câștigat alegerile respective pentru că au muncit aceiași oameni care s-au implicat și în celelate campanii electorale. Practic, președinte la nivel județean nu mai avem demult. Nu se fac ședințe de partid, nu se ține legătura cu activul de partid, fiecare face ce vrea, pentru că, pur și simplu, nu mai există, în prezent, un lider cu autoritate în partid”, a precizat unul dintre cei mai vechi membri de partid ai PSD Iași, care însă a dorit să-și păstreze anonimatul.

O simplă vizită la sediul PSD Iași poate demonstra oricui că, în locul în care se regăsea cel mai puternic partid ieșean, loc ce era neîncăpător pentru membrii de partid, nu a rămas decât un spațiu gol, pustiu, în care nimeni nu îți poate oferi o informație concretă despre conducerea sau despre activitatea partidului. Dintr-un partid cu toate motoarele turate la maxim, a rămas, astăzi, un spațiu gol pe care se depune praful.

Prestații jenante în fruntea județului

Desemnarea de către PSD a lui Maricel Popa în funcția de președinte al CJ Iași nu a făcut decât să îl expună pe acesta opiniei publice, care a putut astfel să vadă în liderul PSD Iași un slab cunoscător al limbii române și o proastă cunoaștere a problemelor județului, aspecte care nu doar că nu s-au corectat, ci par să devină tot mai evidente și mai pregnante cu fiecare zi. Acest lucru îi nemulțumește nu doar pe consilierii județeni ai PSD, jenați și rușinați după fiecare ședință de CJ, ci și pe primarii PSD care au ghinionul să îl aibă prezent pe Maricel Popa la câte o zi de comună sau vreo serbare câmpenască.

Rămâne de văzut cum va alege Liviu Dragnea să detensioneze această situație: îl va lăsa în continuare pe Maricel Popa în fruntea PSD Iași, asigurându-i astfel accesul lui Mihai Chirica la structurile de partid, sau va decide să încheie, odată pentru totdeauna, această situație cu revoluționari de paie din partid, cu lideri sociali-democrați care #rezistă, protestând și criticându-și propriul Guvern.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.