PSD nu iese de la guvernare. Care sunt noile propuneri și miniștri

PSD nu iese de la guvernare. Care sunt noile propuneri și miniștri

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD a decis să rămână la guvernare şi cataloghează drept o decizie de neînţeles acţiunile ALDE. Dăncilă a mai anunţat că va face propuneri de miniştri interimari, după retragerea miniştrilor ALDE.

PSD a decis în şedinţa Comitetului Executiv Naţional ca Niculae Bădălău să fie propus interimar la Energie, Radu Oprea – interimar pentru Relaţia cu Parlamentul şi Ioan Deneş – interimar la ministerul Mediului, după ce ALDE a decis retragerea de la guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că Ramona Mănescu va rămâne în ministerul de Externe, în condiţiile în care ALDE iese de la guvernare. Şeful Executivului a afirmat că şi ceilalţi miniştri ALDE îşi pot continua mandatele dacă vor decide acest lucru.

Premierul Viorica Dăncilă spune că ALDE a vrut să plece de la guvernare şi să se alăture Pro Romania, iar dacă acum le-ar fi fost îndeplinite cerinţele, ar fi venit cu alte solicitări şi nemulţumiri.

„Colegii au decis să nu ieşim de la guvernare ca să nu ne dezamăgim electoratul. Oamenii ne-au votat nu ca să se spunem că ne ducem acasă. Dacă va fi moţiune de cenzură, dacă ea trece, ne supunem votului parlamentului şi asta e situaţia. Sunt un om puternic, cred că trebuie să dăm dovadă de putere şi să mergem până la capăt (…) Nu, nu îmi e teamă de alegerile anticipate. Singura mea teamă este să nu pierdem încrederea oamenilor, singura mea temere e să nu îi dezamăgim”, a mai spus premierul.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis în care l-a anunţat pe şeful statului că a transmis propunerile de miniştri pentru portofoliile din Justiţie, MAI, Educaţie şi cele de vicepremier către Cotroceni.

„Nu pot să ştiu ce face domnul preşedinte Iohannis. Am avut destule blocaje din partea domniei sale, este posibil să avem blocaje şi în continuare. Am discutat cu domnul preşedinte, l-am anunţat că am trimis propunerile către Cotroceni”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

CEx a stabilit, vineri, ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice, a anunţat preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.