PSD o ţine din şoc în şoc. ALDE a anunţat propunerea de prim-ministru

PSD o ţine din şoc în şoc. ALDE a anunţat propunerea de prim-ministru

Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedintele ALDE, a fost desemnat, duminică, 20 noiembrie, de către colegii săi de partid drept candidatul formaţiunii politice pentru funcţia de prim-ministru, după alegerile din 11 decembrie.

Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii şi din interiorul partidului, dar şi din interacţiunea pe care aceştia au avut-o în această perioadă electorală, a rezultat necesitatea ca partidul nostru să aibă un candidat desemnat pentru funcţia de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Din analizele (…) pe care le-am avut în interiorul partidului, din propunerile înaintate de colegi astăzi, a rezultat că, după alegeri, candidatul cu care vom merge la negocieri să fie Călin Popescu-Tăriceanu, având în vedere experienţa domniei sale, dar şi rezultatele Guvernului 2004-2008”, a anunţat copreşedintele ALDE, Daniel Constantin într-o conferinţă de presă.

Primul din PSD care a avut o reacţie la propunerea neaşteptată a ALDE a fost Cordin Ştefănescu, secretarul general adjunct al partidului. „În mod cert, dacă vom câştiga alegerile vom face guvernarea cu ALDE şi prim ministru va fi de la PSD. Colegii noştri din ALDE vor face parte din Cabinet. Nu pot să comentez decât ceea ce vom face noi. Le doresc partenerilor noştri de la ALDE, partenerii noştri de guvernare, mult succes şi să ia cât mai multe voturi de la PNL. Facem şi noi eforturi ca să arătăm că partenerul adevărat liberal cu care facem noi alianţă este ALDE şi PNL-ul în acest moment nu are nicio legătura cu liberalismul”, a declarat Ştefănescu pentru DCNews.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.