PSD şi PNL se bat pe mizeria transportului în comun, dar nimeni nu şi-o asumă

PSD şi PNL se bat pe mizeria transportului în comun, dar nimeni nu şi-o asumă

O problemă cu care ieşenii se confruntă parcă dintotdeauna le-a atras, în sfârşit, atenţia şi politicienilor de pe Bahlui.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii PNL Iaşi au acuzat municipalitatea ieşeană şi RATP (firma care se ocupă de transportul local) de faptul că „au ratat primul examen din 2016, fiind complet nepregătiţi pentru reluarea activităţii: întârzieri ale mijloacelor de transport, condiţii neprielnice, gheaţă şi frig în vagoanele de călători. În această dimineaţă, ieşenii au trebuit să aştepte în staţii şi 30 minute, la temperaturi de -10 grade C, până când au putut folosi mijloacele de transport din cauza supraaglomerării sau a întârzierilor. Această umilinţă pe care mulţi ieşeni au trebuit s-o îndure este rezultatul noului început al veteranului funcţionar Mihai Chirica”.

De asemenea, în comunicatul liberalilor se mai precizează şi că „în oraşul european al lui Chirica, cumătrul său (patronal Unistil) a preluat o parte dintre traseele de transport public care oferă condiţii execrabile călătorilor, iar primarul interimar este naşul a doi dintre proprietarii de taxiuri din Iaşi (alternativa aleasă de mulţi dintre ieşenii care trebuie să îndure frig şi condiţii jalnice în mijloacele publice de transport). Cumetrii, nepotisme, rubedenii, toate pe costurile de timp şi bani ale ieşenilor”.

La o primă vedere, şi mai ales din prisma celor -15 grade C care se înregistrau dimineaţă în Iaşi, revolta liberalilor pare îndreptăţită. Este mai greu de înţeles de ce această luptă pentru binele comunităţii se manifestă doar când e an bisect, adică fix o dată la patru ani, atunci când vin alegerile! De ce această furie împotriva administraţiei locale nu s-a manifestat şi atunci când liberalul Marius Danga era viceprimar şi avea în atribuţiile sale exact transportul public! Şi atunci pensionarii din Iaşi stăteau… la aceleaşi cozi, în acelaşi frig! Este adevărat şi faptul că transportul în comun practicat prin firma Unistil a fost intens contestat de ieşeni vreme de aproape 10 ani, timp în care contractul de concesionare al traseelor dintre RATP şi Unistil a rămas la fel de „confidenţial” ca-n prima zi! Nici măcar viceprimarul Dangă nu a făcut lumină în acest caz!

La fel de adevărat este şi faptul că Vasile Puşcaşu, patronul firmei Unistil, este cumătrul actualului primar interimar… care mai este şi cumătru cu patronul Lux Taxi, la fel de cumătru cum este şi cu patronul RVR! Dar cumătriile astea nu au fost făcute astăzi, când au fost ele sesizate de vigilenţii de la PNL! Pe de altă parte, ar fi prea mult să aşteptăm de la primarul neales Chirica la acţiuni fără miză electorală. Pensionarii sunt ca şi câştigaţi de PSD, moştenire electorală valoroasă lăsată de renegatul Nichita. Prin urmare, dacă nu mai are programată vreo şedinţă foto prin zona tonetelor RATP sau dacă nu mai urmăreşte poliţiştii locali în plină acţiune, nu vom vedea vreo reacţie din partea edilului cu atribuţii de primar. Asta deşi, luna trecută, acelaşi interimar îşi manifesta revolta faţă de faptul că pensionarii erau ţinuţi „afară, în frig” în faţa unui Centru de Cartier: „I-am introdus pe pensionari înăuntru, iar pe poliţişti i-am dat afară”, se lăuda atunci Chirica.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.