Punct de lucru pentru situații de urgență în Flămânzi

Punct de lucru pentru situații de urgență în Flămânzi

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a inaugurat, duminică, 1 octombrie, un punct de lucru pentru intervenții în situații de urgență în orașul Flămânzi din județul Botoșani.

Noua structură va funcționa în subordinea Detașamentului de pompieri Botoșani din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani și va avea ca scop scurtarea timpului de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență pe raza administrativ-teritorială a orașului Flămânzi și a comunelor Copălău, Frumușica, Lunca, Prăjeni, Sulița, dar și a comunei Plugari din județul Iași. Numărul total de locuitori care vor beneficia de serviciile noului punct de lucru este de aproximativ 30.000.

Punctul de lucru Flămânzi va avea în compunere o autospecială de intervenție cu apă și spumă și modul de descarcerare.

„Astăzi am scurtat distanța dintre pompieri și populația dintr-o zonă foarte importantă, aproape 30.000 de oameni, inclusiv din județul Iași, nu numai din Botoșani, deschizând acest punct de lucru, care cu siguranță o să ducă la reducerea pagubelor și la salvarea de vieți”, a declarat Raed Arafat.

La operaționalizarea punctului de lucru de la Flămânzi au mai luat parte șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Daniel Marian Dragne, prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, dar și șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din Republica Moldova, Mihail Harabagiu.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.