„Puterea de cumpărare va scădea puternic în 2020! Apărați-vă!”

„Puterea de cumpărare va scădea puternic în 2020! Apărați-vă!”

Ne întoarcem cu 10 ani în urmă, în perioada guvernării Boc. Măsurile haotice propuse de guvernul Orban, declaraţiile prosteşti ale unor miniştri liberali… toate acestea au făcut ca agenţia de rating Standard & Poor’s să revizuiască în scădere ratingul de ţară al României.

Economistul Cristian Socol a lansat un avertisment dur după ce agenţia de rating Standard & Poor’s a revizuit perspectiva ratingului de ţară al României.

„Breaking news. Agențiile de rating nu au încredere în politicile propuse de noul Guvern. Dacă ați lucra într-o agenție de rating și ați citi declarația unui oficial de rang înalt al unei țări UE în care vorbește despre registre duble, Al Caponeși alte glume cu privire la bugetul de stat și… seara … ați afla că au fost niște metafore, ați avea încredere?

Efect direct și nemijlocit al declarațiilor politicianiste duse la limita iresponsabilului, scăderea perspectivei de rating va conduce la costuri de finanțare mai mari, la reducerea investitiilor străine, la dobânzi mai mari la credite si / sau la deprecierea cursului de schimb”, a explicat strategul economic pe pagina sa de Facebook.

„Adică mai pe înțelesul tuturor, la costuri mai mari pentru fiecare dintre dvs dar și pentru generațiile următoare. Le am spus nu vă jucați cu focul cu declarații neargumentate. Guvernatorul BNR a atras atenția de nenumărate ori să nu se facă zgomot politicianist pe teme economice că nu va fi bine. A venit decontul dar nu pentru ei, ci pentru fiecare dintre noi.

Economisiți cât de mult puteți! Restrângeți cheltuielile la strictul necesar! Vor crește puternic facturile, vor crește chiriile, va crește costul vieții! Puterea de cumpărare va scădea puternic în 2020! Apărați-vă!”, a mai scris Cristian Socol.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.