Radu Botez – ultimul cui în declinul lui Vasile Şalaru

Radu Botez – ultimul cui în declinul lui Vasile Şalaru

Prin vara anului trecut, pe vremea în care încă mai era secretar de stat în ministerul Educaţiei, Vasile Şalaru îşi anunţa cu mare emfază candidatura la funcţia de Nichita al Iaşiului din partea PC. Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar astăzi ALDE Iaşi l-a lansat pe omul de afaceri Radu Botez pentru Primăria Iaşi.

Dar, să nu rupem firul poveştii. Aşadar, după ce şi-a anunţat candidatura la primărie, Vasile Şalaru a trecut de la extaz la agonie. S-a trezit că PC a fuzionat cu partidul lui Tăriceanu, formând ALDE, motiv pentru care o perioadă de timp a trebuit să împartă şefia la Iaşi cu Victor Chirilă. Apoi, a fost forţat să-şi dea demisia din funcţia de secretar de stat (după scandalul cu pieptul în faţă, dosul în spate şi ochii roată după fraieri”)! A urmat un alt episod în care Varujan Vosganian a fost desemnat să preia conducerea ALDE Iaşi, lăsându-l pe Şalaru şi fără titulatura de copreşedinte! Astăzi, 11 martie, Şalaru a trăit momentul maximei umilinţe, fiind înlocuit de Radu Botez la candidatura pentru Primăria Iaşi!

Şi cam atât despre Şalaru. În ceea ce-l priveşte pe Radu Botez, se pare că imaginea de om serios în care a pozat în mulţii ani de muncă la PNL Iaşi s-a cam dus de râpă prin ultimele mişcări politice pe care le-a făcut. Prin august 2015 Radu Botez a apărut într-o conferinţă de presă organizată de PNL Iaşi, (re)manifestându-şi dragostea pentru partidul care l-a făcut consilier local timp de 8 ani. Acum, la jumătate de an de la acea conferinţă, acelaşi Radu Botez apare la ALDE Iaşi, susţinut de fostul rector penal al Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi, Vasile Astărăstoae, dar şi de un bun prieten al acestuia, pe numele său Vasile Cepoi. Mai mult chiar, Botez şi-a manifestat dorinţa de a candida pentru Primăria Iaşi.

Trebuie să recunoaştem că a făcut o mişcare total neinspirată. În acest moment, conform oricărui sondaj de opinie consultat, ALDE Iaşi beneficiază de maximum 1% din intenţiile de vot ale ieşenilor. Oricâtă notorietate ar avea şi oricât de mult ar munci, Botez nu va reuşi să depăşească 5% cu acest partid, unde interesele individuale ale celor câţiva membri sunt mult mai mari decât interesul de grup. Iar cu 5% poţi să scoţi maximum 2 consilieri locali, nu un primar!

Aşadar, ca să înţelegem, totuşi, Radu Botez vrea să fie primar sau doar consilier local? Sau teama lui Varujan Vosganian că nu va obţine nici 1% cu Vasile Şalaru a făcut să se găsească un alt candidat pentru primărie?

În august 2015, acelaşi Radu Botez declara în conferinţa de presă pomenită mai sus: Nu m-am gândit să candidez la alegerile locale viitoare. Am fost 8 ani consilier local. Vom vedea. Am simţit un dezinteres vizavi de modul în care se desfăşoară şedinţele de CL”!

În ceea ce-l priveşte pe Şalaru, el, săracul, este atât de bun încât e înlocuit cam de peste tot! Ce să-i faci, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.