Răzbunarea lui Chirica: Dosar penal pentru lucrări fără autorizaţie la sediul PSD Iaşi

Răzbunarea lui Chirica: Dosar penal pentru lucrări fără autorizaţie la sediul PSD Iaşi

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a înregistrat dosarul penal cu numărul 1874/P/2018, având ca obiect sesizarea din data de 06.02.2018, a Serviciului Control Urbanism şi Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale Iaşi cu privire la efectuarea fără autorizaţie de construire a unor lucrări asupra monumentului istoric Administraţia Finanţelor Publice Locale şi sedii partide din municipiul Iaşi, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 13-15, jud. Iaşi.

La data de 7 februarie, a fost începută în cauză urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor prevăzute de lege, prev. de art. 24 lit. a din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, în data de 12 februarie, Direcţia Naţională Anticorupţie a înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, spre competentă soluţionare, sesizarea având acelaşi obiect, formulată de către Primăria Municipiului Iaşi – Direcţia Exploatare Patrimoniu, aceasta fiind ataşată la dosarul deja înregistrat.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt, cu precizarea că, în conformitate cu prevederile cuprinse în art. 285 alin. (2) C.proc.pen., procedura în această fază a urmăririi penale este nepublică.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.