Răzvan Cuc, la Iaşi: „Autostrada A8 va fi obiectiv de interes naţional“

Răzvan Cuc, la Iaşi: „Autostrada A8 va fi obiectiv de interes naţional“

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat ieri, la Iași, că Autostrada Moldovei, care va lega Iaşul de Târgu-Mureş, va fi obiectiv de interes naţional.

„Vom introduce în următorul CSAT şi autostrada Marii Uniri ca obiectiv de importanţă naţională, adică tronsoanele Târgu Mureş- Târgu Neamt, Târgu Neamţ – Iasi, Iaşi – Ungheni, inclusiv podul de peste Prut. Vom păstra legătura, să spunem, o dată la două săptămâni, ne vom întâlni să vedem exact toţi paşii care s-au făcut până acum pe aceste obiective. Pentru că eu faţă de o parte dintre dânşii mi-am luat nişte angajamente în luna aprilie când am fost la Iaşi, pe care le-am respectat ca şi termene, dar şi dânşii au avut o viziune vis-a-vis de strategia de implementare de care este foarte bine să ţinem în momentul în care vom implementa acest obiectiv”, a spus Răzvan Cuc.

Potrivit lui Cuc, contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ a fost semnat pe 9 mai, a fost lansat un parteneriat public privat pentru Târgu Neamţ – Iaşi, fiind depuse patru oferte, iar pe tronsonul Ungheni – Iaşi, inclusiv podul peste Prut „ceea ce am discutat cu dânşii, ne-am menţinut promisiunea, dar au venit şi dânşii cu nişte variante foarte bune pe care le vom lua în calcul într-o şedinţă de lucru în perioada următoare, când vor avea disponibilitatea să vină la Ministerul Transporturilor, să discutăm şi în Compania de Autostrăzi”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.