Reevaluarea evaluării cu Traian Băsescu

Reevaluarea evaluării cu Traian Băsescu

Nu cred că se mai îndoia cineva de capacitatea fostului preşedinte Traian Băsescu de a reevalua oamenii de la o zi la alta. Episodul Gabriel Oprea, care la un moment dat făcea parte din „mafia personală a lui Adrian Năstase” pentru ca apoi să contribuie la susţinerea guvernului Boc este cât se poate de sugestiv şi, probabil, toată lumea şi-l aduce aminte.

Mergând pe acelaşi fir al gândirii, Traian Băsescu l-a luat în colimator pe Dacian Cioloş, premierul României. Astfel, pe 12 august, la România TV, Băsescu spunea despre Cioloş, întrebat fiind cine ar putea fi premier după parlamentarele din toamnă: „Cred că ar trebui să ne orientăm către Cioloş în momentul de faţă”, după care a continuat: „Cioloş are viziune, dar are o echipă proastă, lipsită de curaj şi formată din funcţionari de mâna a doua din instituţii europene şi bancare (…) Cioloş va fi membru de partid”!

Citeşte şi „Ponta, anecdotă despre Cioloş în Vietnam”

Pe 14 august, pe pagina sa de Facebook, Traian Băsescu s-a răzgândit şi a lansat un tir puternic asupra aceluiaşi Cioloş, care, cu o zi şi jumătate în urmă, era bun de… viitor premier! „Lui Dacian Cioloş nu i-a fost prea greu să facă rectificarea bugetară. Socoteala este simplă, zero absorbţie fonduri europene, zero proiecte aprobate pe programul de 300 miliarde al lui Juncker, zero proiecte de autostrăzi sau căi ferate modernizate, zero proiecte de regularizări de rîuri pentru a diminua riscul de inundaţii, zero programe de refacere a sistemului de irigaţii, zero programe de reîmpăduriri masive şi multe alte zerouri în zone ale economiei care sunt esenţiale pentru reducerea decalajelor de dezvoltare dintre România şi ţările avansate ale Europei. Altfel spus, totul pentru consum, totul pentru voturi, totul pentru victorie…în alegeri (…) Şi lui Cioloş, ca şi lui Tăriceanu, îi duduie economia în cap în an electoral. Şi Cioloş, ca şi Ponta/Tăriceanu, a preferat să utilizeze bugetul de stat ca pe o puşculiţă personală pentru voturi. Deosebirea este doar aceea că Cioloş, şlefuit prin cabinetele de la Bruxelles, i-a păcălit pe români mai cu ştaif”, spune Băsescu.

Colosul cu un picior de lut se prăbuşeşte în Regiunea de Nord-Est”

După ce l-a reevaluat pe Cioloş, Băsescu a venit, normal, şi cu soluţia: eternul şi fascinantul Emil Boc. „Atenţie la supraîncălzirea economiei, atenţie la deficitul de cont curent, pentru că nu veţi mai găsi printre politicieni un alt Boc Emil care să scoată ţara şi pe voi din necaz, sacrificându-şi partidul şi pe el însuşi”!

Mai zi ceva dacă poţi!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.