Referendumul va fi invalidat. La Iași au votat 20,85%

Referendumul va fi invalidat. La Iași au votat 20,85%

Biroul Electoral Central a publicat statisticile finale cu privire la prezența la votul la referendum. La nivel național s-au prezentat 20,41% ceea ce va duce la invalidarea referendumului. Au votat 3,73 milioane de români.

La Iași, prezența a fost puțin peste media națională: 20,85%, respectiv 160.043 de ieșeni.

Biroul Electoral Județean (BEJ) Iași a admis ieri două sesizări și a dispus îndepărtarea unor materiale de propagandă. Una dintre reclamații a fost înaintată de Poliția Municipiului Pașcani, care a sesizat că, în curtea Parohiei Ortodoxe „Sf. Vineri” este o bisericuță mică de lemn pe pereții căreia sunt amplasate afișe prin care oamenii erau îndemnați să meargă la vot. Mai mult, afișele au în partea de jos tricolorul, iar fundalul combina o succesiune de culori care reproduc drapelul României. Cealaltă sesizare face referire la materiale de propagandă din apropierea secției de votare nr. 30.

În ambele cazuri, BEJ a dispus primarilor să îndepărteze afișele. În această notă au fost cam toate sesizările înaintate la BEJ, în cele două zile de votare neînregistrându-se incidente majore.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.