Regim fiscal nou pentru firmele care realizează venituri sub 500.000 de euro pe an

Regim fiscal nou pentru firmele care realizează venituri sub 500.000 de euro pe an

Firmele care realizează venituri sub jumătate de milion de euro vor avea, din luna august, un regim fiscal unitar.

Acest lucru presupune aplicarea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor în scopul de aducere în acest sistem și a celor care se află sub incidența impozitului specific, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

„Ministerul Finanțelor Publice vine în sprijinul contribuabililor și a mediului de afaceri cu Legea 177/2017 care aduce modificări importante Codului fiscal. Legea publicată în Monitorul Oficial nr. 0584 din 21 iulie 2017, clarifică unele măsuri, reformulează și reglementează mai exact condițiile de desfășurare a activităților economice”, se arată în document.

Măsura se aplică începând cu 1 august, fiind prevăzute reguli tranzitorii.

Se elimină din sfera contribuabililor plătitori de impozit pe profit asociațiile de proprietari care efectuează doar încasarea cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietar.

„Abonamentele de sănătate suportate de angajator nu vor mai fi supuse impozitării pe venitul din salarii dacă au o valoare maximă de 400 de euro anual. (…) La înregistrarea în scopuri de TVA a unei persoane impozabile se va avea în vedere o analiză a riscului fiscal pe care aceasta îl prezintă și nu a intenției și capacității persoanei impozabile de a desfășura activitate economică. Aceleași principii vor fi avute în vedere și în cazul anulării/înregistrării în scopuri de TVA”, menționează MFP.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.