Regulamentul privind parcările cu plată din Botoșani, dezbătut până la finele lunii

Regulamentul privind parcările cu plată din Botoșani, dezbătut până la finele lunii

Regulamentul vizând ciraţia încul municipiul Botoşani va fi dezbătut în şedinţa ordinară a Consiliului Municipal de la finele acestei luni.

După şedinţe şi schimburi de adrese, edilii botoşăneni şi reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi-au armonizat părerile în privinţa noilor reglementări, astfel că noul regulament va putea fi dezbătut de aleşii locali.

Noile reglementări vor fi aplicate începând cu luna decembrie. Prin noul regulament se propune un tarif de 250 de lei pentru ridicarea maşinilor, aceeaşi sumă urmând a fi aplicată şi pentru transport autovehicul ridicat, la care se adaugă 35 de lei pe zi pentru depozitare, respectiv 30 de lei pentru blocare/deblocare roţi.

La parcările cu plată tariful a fost menţinut la 1,5 lei pe oră. În parcările cu plată vor fi ridicate doar maşinile lăsate pe locurile persoanelor cu handicap, pentru celelalte maşini aplicându-se măsura blocării roţilor. Abonamentele pentru locurile de parcare din parcările cu plată pleacă de la 10 lei pe zi până la 100 de lei lună. Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar va fi aplicată doar în cazuri excepţionale.

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a declarat că de administrarea parcărilor cu plată, respectiv blocarea/ridicarea maşinilor parcate neregulamentar se va ocupa societatea Eltrans. Această societate îşi va începe noua activitate cu ridicarea celor 160 de rable abandonate pe domeniul public.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.